Sunday, November 24, 2013

GOLONGAN YANG MAYATNYA TAKKAN REPUT

Hi. Nifi kembali. Ehh ayat tak menunjukkan ke'excited'an langsung khenn. Cengginilah.

Hai hai hai semorang! Nifi dah kembali nih. Aherher. Baru rasa bersemangat sikit kan. Hmm last blog ni di'update' pada 2 Ogos. Ya ampunnn. Sekarang dah 24 November. Berapa bulan daa Nifi tinggalkan blog kesayangan nih. Baru hari ni terasa nak update. Tu pun ambik entry yang dah memang sedia ada dalam draft. Pemalas kan? T.T

Takpe laa. Berdasarkan tajuk entry pun, korang dah tahu Nifi nak cakap pasal apa kan. Kita proceed je laa yerr. Tak payah nak bermukadimah panjang sangat. Aherherher.


Hari tu, Nifi ada singgah kat satu website ni. Nifi scroll laa entry entry dia. Tetiba terbaca satu entry (klik untuk ke website) ni. Mengenai jenazah yang tidak reput walaupun dah bertahun-tahun. Ehemm. So, kat bawah ni Nifi senaraikan 10 golongan yang jenazahnya takkan reput :



1. Para nabi

2. Para ahli jihad

3. Para Alim Ulama’

4. Para Syuhada

5. Para Penghafal Al Quran

6. Imam atau Pemimpin yang Adil

7. Tukang Azan

8. Wanita yang mati kelahiran/beranak

9. Orang mati dibunuh atau dianiaya

10. Orang yang mati di siang hari atau di malam Jumaat jika mereka itu dari kalangan orang yang beriman.

Haa. Mampu ke idokkk korang nak jadi macam orang yang dah disenaraikan kat atas tadi tuh? Mungkin susah, tapi kita boleh mencuba ke arah tu kan. Semoga kita semua tergolong dalam golongan kat atas ni k. Amin. :)

Entah bila lagi Nifi nak update. Engkorang yang baca blog ni jangan rindu-rindu kat Nifi pulak tau. Kalau rindu jugak, boleh contact no nih. 01472... ehh bye bye lah! Hehehe assalamualaikum. :)

1 comment:

Hayani Nor said...

Assalamualaikum. Jemput singgah di blog http://www.kedaivitamin2u.blogspot.com. Di sini ada info supplement keluaran Shaklee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...