Wednesday, July 4, 2012

RUMAH HANTU PALING SERAM DI DUNIA

Rumah hantu yang Nifi nak ceritakan ni sebenarnya terletak di Jepun. Ianya telah diiktiraf oleh Guiness Book of Record sebagai rumah hantu yang paling besar dan paling menakutkan di dunia. 


Antara yang menarik pasal rumah tu ialah ia sebenarnya merupakan bangunan yang diubahsuai menjadi rumah hantu. Direka bertemakan hospital. Dalam rumah ni, hiasan dia memang mengerikan. Nifi tunjuk sikit k. 




Nampak? Ngeri tak ngeri? Hahaha. 

Dalam rumah ni ada pintu dan tingkap yang korang kena bukak secara manual kalau nak lalu. Lepas tu, ada pekerja yang mengenakan kostum hantu untuk menakutkan korang. Bukan tu je, bau pun memang menusuk hidung. 


Laluan dalam rumah hantu ni lebih kurang 700m yang ada banyak lorong-lorong kecil. Paling kurang pun, korang akan ambil masa dalam 50 minit untuk keluar dari bangunan tu. Kalau kat funfair, laluan dah ditetapkan kan. Kat rumah hantu ni, laluan tak ditetapkan langsung. Pandai-pandailah korang nak keluar macam mana.


Dalam bangunan ni jugak, dorang pasang sistem audio. Bunyi hantu mengilai, bunyi tapak kaki, bunyi orang merintih, semua ada. Kalau nak masuk, korang tak boleh masuk sorang-sorang. kena bawak dua tiga orang sekali. Jom tengok gambar-gambar yang lain. :)










Macam mana? Ada berani? Hehehe. :D

9 comments:

profmie said...

wah...memg serm betul ar umh hantu ni..seyesklu sorg2x g wktu mlm confirm separuh jln..huhu

zera eira said...

takut bahh! TA BERANI. hehe.

nifi2408 said...

profmie : Kalau lelaki pun tak berani, inikan perempuan. Hihihi. :D

zera eira : Kena jalan dalam group. Tahap ketakutan tu kurang sikit. :)

Cik Beruang said...

hahahaha, emm tengok gambar pun dah x berani. cikberuang mmg penakut sikit --"

Ferdinand Hegemur said...

Wow...Seraammmm....
tak punya nyali tuk mampir ke sana...
hahaha

Lan Bingka said...

memang seram. ada plak yg pengsang kat dalam tu nanti..

aswadz said...

perghh... mmg seram. ni kalo masuk bertiga pun still menggigil lagi nih.

nifi2408 said...

Cik Beruang : Ehemm. Tu apa kat belakang tu? Hahaha. :P

Ferdinand Hegemur : Saya pun. :)

nifi2408 said...

Lan Bingka : Bukan takat pengsan. Yang terkucil pun ada agaknya. :P

aswadz : Lagi-lagi perempuan. Kerjanya menjerit terlolong saja. Hahaha. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...