Thursday, May 10, 2012

KENAPA RASA LAPAR WALAUPUN DAH MAKAN?


Pernah tak korang rasa lapar balik walaupun dah makan banyak-banyak sampai rasa dah tak boleh bangun dah? Pernah? Nifi selalu macam tu. Walaupun dah makan kenyang-kenyang, dalam 10-15minit macam tu, terasa lapar. Siap menggigil-gigil lagi. Nak tahu kenapa? Baca sebab-sebabnya kat bawah ni.


Tuesday, May 8, 2012

MUST TRY!

Okayy. Ini entry selingan saja okay. Nifi tak nak beratkan kepala korang yang sedang sarat dengan pelbagai masalah tu. Nifi nak korang cuba apa yang Nifi ajarkan ni okay. Lepas tu komen Cool! kat ruangan komen di bawah ni ye. Pelissss. Hehehe. :D

Monday, May 7, 2012

SURAH SURAH TERBAIK


Wahh. Wahh. Wahh. Semanjak dua menjak ni, rajin betul Nifi post pasal entry keagamaan ye. Bukan apa. Saja nak berkongsi pengetahuan. Apa sahaja yang kita baca tu, tak salah jika disebarkan. Asalkan ia berguna dan bermanfaat kepada orang lain. Betul tak?

Okayy. Untuk kali ni, Nifi nak listkan beberapa surah yang dapat menghalang ujian Allah swt. Bukanlah menghalang sepenuhnya, tetapi melindungi kita daripada ujian yang diberikan kepada kita. Kita cuma berusaha. Apa-apa pun terletak di tangan Allah swt, ye tak?

Antara surah-surah yang istimewa ialah surah Al-Falaq, surah Al-Ikhlas, dan lain-lain. Alaa. Surah-surah yang kita selalu baca dalam solat tu kan? Yang pendek-pendek dan mudah dihafal tu. Kalau boleh, amalkanlah ye. Sekarang ni, banyak benda perkara tak baik berlaku dalam kehidupan kita. Jadi, kita kena jadikan surah-surah ni sebagai pendinding kita. Jom kita tengok senarai surah tersebut. :)

Saturday, May 5, 2012

MAKANAN KEGEMARAN RASULULLAH SAW



Omagaddd ubat gegat! Dah bulan Mei? Tak sangka. Cepatnya masa berlalu kan. Sekarang Nifi dah setelkan final examination. Bercuti selama dua bulan. Hoorayyy! Jadi, ada banyak masa untuk blogwalking, buat entry baru, berfacebook, bertwitter, bergole-golek atas tilam, berrr ... opss over pulak.

Okayy. Untuk entry pertama bulan Mei ni, Nifi nak ceritakan tentang makanan kegemaran pemimpin kesayangan kita, iaitu Rasulullah saw. (sila selawat ye.) Perkara ni Nifi tahu lepas browse through Facebook hari tu. Copy dan paste kat blog ni. (nampak sangat sikap pemalasnya kan?)

Urghhh. Move on. Move on.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...