Monday, April 23, 2012

SIAPA EQBAL ZACK?

Chewahh. Chewahh. Tengok tajuk kat atas tu. Konon-konon macam kau kenal sangat-sangat Mr Eqbal Zack tu. Macam laa beliau tu duduk sebelah rumah kau je, Nifi oii. Tak pun, macam laa beliau tu bapak sedara kau. Echehhh! Makin melalut pulak khenn.


Bukan apa. Nifi nak luahkan kegembiraan yang teramat sangat sebab Mr Eqbal dah follow Nifi balik. Tadaaa~

Sila abaikan default picture yang ehemm ehemm tu. :P

Jealous tak? Jealous tak? Kalau tak jealous, sila jealous jugak. :D Ahahaha. Kalau orang lain tanya korang, "Siapa Eqbal Zack ni?" Mesti korang jawab, "Famous blogger." Tapi, tidak bagi Nifi. Sebab Nifi ada jawapan yang berlainan. Nak tahu apa jawapan Nifi? Tanyalah. Tanyalah cepat.

Hehehe. Okayy. Okayy. Kalau orang tanya, Nifi akan jawab, "He's my ex-lecturer." Yupp! Mr Eqbal ialah bekas pensyarah Nifi masa kat Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (PSA) dulu. (Nifi dah pindah ke Politeknik Ungku Omar sekarang ni.)

Masa Nifi dalam semester 1, beliau mengajar subjek Occupational Safety and Health 1. Seriously, beliaulah lecturer yang paling sportting kitorang ada waktu tu. Lecturer lain? Semuanya garang dan agak susah untuk dibawa berbincang.

Nak tahu cara Mr Eqbal mengajar? Well. Senang je. Dia baca, kitorang salin. Sooo simple. Lepas tu, kitorang baca, faham, dan hafal sahaja. Senang kan. Alaa. Subjek tu takde dalam senarai peperiksaan akhir pun, jadi kitorang tak ambik kisah sangat. *pengakuan. hehehe. :D*

Sekarang ni, Mr Eqbal ada dicalonkan dalam Digi WWWOW Awards 2012. Jom vote beliau untuk kategori Blogger Of The Year 2012. Vote kat sini tau : http://www.wwwow.my :D Sehingga 13 Mei 2012 sahaja tau!


5 comments:

Ieyza Afieyna said...

wah,, blogger popular tu..

cik nAdyYa ツ said...

untongla ~

Anonymous said...

cikgu eqbal. cikgu tusyen saya.. mmg sporting

eqbalzack said...

ish3...mcmana saya oleh tertinggal entry ni. :)

Utk pengetahuan Nifi saya dah resign PSA lama dah...karier mesti berkembang dan saya skrg sedang habiskan PhD saya dlm masa terdekat dan bakal bergelar "Dr". Doa2kan ye...

Semoga NiFi juga berjaya.

-eqbalzack-

izwanyusof said...

jarang lecturer aktif dalam blogging.
selamat kenal pelajar abg EQ ni. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...