Monday, April 23, 2012

SIAPA EQBAL ZACK?

Chewahh. Chewahh. Tengok tajuk kat atas tu. Konon-konon macam kau kenal sangat-sangat Mr Eqbal Zack tu. Macam laa beliau tu duduk sebelah rumah kau je, Nifi oii. Tak pun, macam laa beliau tu bapak sedara kau. Echehhh! Makin melalut pulak khenn.

Saturday, April 21, 2012

15 MAKSIAT YANG MENURUNKAN BALA


Oh hai semua. Nifi dah kekurangan waktu untuk memberi sedikit perhatian kepala blog ni. Dah makin bersawang nampaknya. Harap harap iklan Nuffnang tak lari. Hehehe. Walaupun agak sibuk, sebab final examination dah nak dekat, (dua hari lagi je weyy!), Nifi tetap nak update. Tapi, cuma entry copy paste jelah ye. Maaf! Maaf! Maaf! Maaf! Maaf!

Taken from Tumblr. Gambar selingan saja. :)
Nifi ambik entry ni daripada Facebook. Bila surf through Facebook hari tu, (ada pulak masa nak bukak Facebook ye?) nampak entry ni. agak menarik perhatian. 15 Maksiat Yang Menurunkan Bala. Harap harap kita semua tak tergolong dalam golongan ni ye. Selamat membaca. :)

Wednesday, April 11, 2012

FAKTA TENTANG KELAHIRAN


Iklan Nuffnang dah mula hilang walaupun BE masih ada. Mungkin sebab pengunjung dah mula berkurang. Yelah. Sejak kembali bergelar pelajar, masa yang ada untuk blogging dan blogwalking amatlah terhad. Kadang kadang, tak sempat pun. Minta maaf laa ye terutamanya yang dah follow blog ni. Nifi belum berkesempatan nak follow balik. Tunggu ye. :)

Friday, April 6, 2012

TABIAT BURUK YANG BOLEH MELEMAHKAN OTAK

Seminggu dua ni, rasa letih sangat. Mungkin sebab tak cukup tidur, sibuk dengan tugasan, ataupun kelas dari pagi sampai petang tanpa henti. Badan pun mulalah lesu. Otak pun terasa jammed. Jadi, Nifi ambik keputusan untuk rehatkan badan jap. Sambil-sambil tu, google tentang tabiat buruk yang boleh melemahkan otak. Agak terkejut jugak bila tengok senarai tabiat buruk tu. Korang nak tahu jugak tak? Ahh. Kalau tak nak pun, kena tahu jugak. Penting nih tau.


Sunday, April 1, 2012

CARA MEREDAKAN HIDUNG TERSUMBAT

Bila bangun pagi, hidung Nifi mesti tersumbat. Jadi, Nifi tanyalah kat orang-orang, macam mana nak redakan hidung tersumbat ni. Dan, antara jawapan mereka ialah :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...