Thursday, February 16, 2012

SEBELUM DAN SELEPAS KAHWIN

Zaman bercinta memang syiokkk sangat sangat . Semuanya bahagia jerr . Fikiran tu positif je . Tapi , kalau dah ada lelaki yang berura ura nak berkahwin tu , cuba fikir yang negatifnya pulak . Kot kot jadi macam kat bawah ni ke . Kann ?




SEBELUM KAHWIN .

- Kalau dah cantik , cantik laa tu . Tak nampak cacat celanya dah . Dalam otak tu confirm pikir , "Bakal bini aku ni perfect gila oii ."

- Sangat peka dan teliti mengenai kebajikan diri korang . Makan , pakai , sihat , tak sihat , semua dia jaga . Alahaii . Untungnya dapat bini cenggitu .

- Sentiasa menghiburkan hati korang dan pandai mengambil hati . Pandai susun kata kata pulak tu . Asyik buat korang tersenyum dan ketawa sepanjang hari .

- Kiut , comel , kecik tak padan dengan umur . Lelaki lain asyik tertoleh toleh je . Korang pun terbayang , anak yang lahir nanti mesti lawa / hensem belaka .

- Sangat berkeyakinan dan bersemangat . Tak harapkan korang + tak bergantung kat korang pun . Semuanya dilakukan sendiri . Senang laa nanti , bini pandai berdikari .

SELEPAS KAHWIN .

- Nak tengok dia melawa , time keluar rumah je laa . Kalau tak , rupa dah macam pontianak . Dengan kain batiknya , rambut serabainya .

- Peka dan telitinya makin menjadi jadi . Pantang nampak korang bercakap dengan perempuan lain , mesti kena warning . tu belum terbau minyak wangi perempuan lain lagi tu .

- Masih pandai susun kata kata . Tapi kata kata yang ni boleh bawak gaduh . Potpetpotpet sampai korang takde chance langsung nak bercakap .

- Memang masih cute , comel , kecik bagai . Tapi korang pulak makin risau . Sebabnya , bini asyik mengelak , tak nak beranak . Katanya , takut shape lari .

- Sebab dia bersemangat waja dan berkeyakinan tinggi , korang akan sentiasa dikalahkan oleh bini . Alaa . Kalau korang takde pun , dorang kisah ke tak ?

Haa . Yang dah nak kahwin tu , dah bersedia nak hadapi situasi macam gini ? Kalau tak bersedia lagi , pergi balik rumah , duduk dalam bilik , pikir pikir dulu . Kang menyesal tak sudah pulak . Heheh . Baiii .

6 comments:

Andrea Suyoko said...

selamaat malem cekgu... kunjungan malem ni cekgu.. follower 708 follow back ya... thanks

nifi2408 said...

Done :)

Yana Libra said...

hehe..kalau nak kawin kena sama-sama berubah ke arah kebaikan dan terima kelemahan masing2..hehe :)

atIEsAyAnGkAmU said...

assalam nifi...

moga2 tidak begitu yea...
be positif dan same2 perbaiki kekurangan dlm diri masing2...

cehhhhhhhhh..

salam kenal...

aimi said...

haha perkara normal yg berlaku

Nur Arina said...

betul3!! hek3!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...