Tuesday, January 24, 2012

LAGI ISU PANAS

Harap maaf laa ye korang. Blog yang kononnya nak dijadikan tempat tulis tulis fakta dan pendapat, da dijadikan blog meluahkan perasaan marah, sedih, geram, bengang dan sewaktu dengannya. Bukan apa, selagi tak diluah, selagi tu laa rasa sakit hati, bengang, marah, dan rasa rasa yang negatif tu tak hilang. Maaf sekali lagi kalau tiba tiba, korang menyampah pulak dengan blog ni. *pasrah*

Kisah bermula apabila *jengjengjeng* (background music). Ahh semak ahh. Taip macam biasa je laa. Nak intro intro bagai. Macam ni, malam tadi, Nifi ada buat satu status. Statusnya seperti di bawah.



Haa. Gituwww. Harap maaf. Nama tukang tukang like tidak boleh disiarkan atas sebab keselamatan di samping tukang tukang like tak suka nama mereka digembar gemburkan atau disiarkan di media cetak mahupun media elektronik. Ehh ? Haha.

Lepas tu, ada laa seorang manusia ni bertanya. Nifi pun jawablah dengan rendah dirinya. Chewahhh. Lepas tu. . . Lepas tu. . . Lepas tu. . . Alaa. Korang baca sendiri laa. Nifi dah printscreen. Kalau baca apa yang Nifi tulis, kang nampak macam berat sebelah pulak. Bila korang baca sendiri, baru boleh menilai.






Dah baca? Okay. Nifi mengaku, memang ada silap kat sini sebab guna bahasa kasar. Tu pun lepas marah tu memang tak dapat nak dibendung. Takdelah. Kita cakap elok elok. Dia cakap kita ceramah dia pulak. Bila kita suruh dia beredar, dia tak nak. Masih nak cari pasal. Apa ni? Dah datang tempat orang, buat cara datang tempat orang.

Kenapa tak blurkan nama? Boleh tak nak jawab, "Nifi lupa laa nak blurkan nama dia." Haha. Sebenarnya, memang saja tak blurkan. Sebab kalau blurkan pun, korang masih boleh cari kat wall facebook Nifi tu. Jadi, takde guna blur nama. Lagipun, sebelum ni, budak tu dah pernah buat hal. Tapi dia dah mintak maaf. Kali ni buat lagi. Tak sedar diri betul.

Okay. Sambung cerita. Kat status yang tu, dia dah tak reply. Nifi ada buat satu status baru tau. Dia pun menyemak kat situ jugak.


See. Betapa tak tau malunya dia. Dah disuruh berambus pun, masih nak menyibuk. Ntah kenapa tah. Ada masalah mental agaknya. Itu sahaja untuk sesi lepas geram. Sekarang, sesi judgement atau penghakiman. Komen korang ?

*Baik korang berpihak kat Nifi, kalau tak, merajuk sebulan. Hehe. Gurau je* :P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...