Thursday, January 19, 2012

CONTOH ORANG YANG BUSUK HATI


Busuk hati bermaksud orang yang tak senang dengan kelebihan yang orang lain ada . Tak kira laa kelebihan dari segi apa pun . Bila dia buat benda tak baik kat seseorang tu ataupun menyusahkan seseorang tu , haa . Busuk hati laa tu . Nak tengok contoh contohnya ? Scroll ke bawah .


1) Guna mesin basuh , lepas tu biarkan je . Orang lain tak dapat nak guna sebab ada pakaian dia kat dalam tu .

2) Tepek chewing gum yang dah dikunyah kat kerusi awam , kat butang lif , kat mana mana tempat awam .

3) Pakai cawan member . Lepas tu malas nak basuh , sorok bawah katil dan dibiarkan berkulat .

4) Order makanan kat kedai makan , lepas tu agak2 bila makanan dah nak sampai , tukar pesanan .

5) Pergi kedai pakaian , belek sana sini . Dah bagi sepah2 , blah terus tanpa membeli sehelai pakaian pun .

6) Lepas guna troli kat shopping complex , tinggal je kat tempat parking walaupun ada disediakan tempat untuk meletak troli .

7) Pinjam pemadam kawan yang duduk kat belakang . Lepas tu tak pulangkan . Orang belakang terpaksa panggil dia sebab nak guna pemadam sendiri .

8) Buat misscall banyak kali kat kawan masa tengah malam semata mata tak boleh tidur .

9) Bila nak tidur , table fan dihalakan sama rata . Bila kawan tu dah tidur , terus tekan button sehala je .

10) Pinjam assignment kawan sebab tak sempat nak siapkan , janji nak hantarkan sekali . Tapi tak hantarkan pun .

10 contoh cukup kot ? Kan ? Tak terdaya nak berfikir panjang panjang dan dalam dalam siang rembang nih . Tidur lagi best . Heheh . Baideweiii , PENGAKUAN ! Nifi pernah buat nombor 1 tu . Tapi kat rumah family jerr laa . 5 orang ahli keluarga je pun . Takde apa sangatlah kan . Lain laa kalau yang duduk kat asrama tu . Hehe . Korang pernah buat tak salah satu kat atas ni ? Mengaku cepat ! Hehe . Baiiii .

8 comments:

Cik tikah said...

org busuk hati, hdup x tenang. kan?

Paris Lipton said...

alahai...ubahlah perangai tuuu...xmenggambarkam masyarakat! ;p

LiNda said...

linda penah wat yg no 5 tu..tapi xdelah smpai nak sepahkan baju2 kat kedai tu..hihi

Dakara said...

no 3 tu. slalu happened dekat saye, housemate guna cawan, pinggan, periuk, lepas tu tak basuh sampai berkulat. tak tahu la sebenarnye tinggal dengan lelaki ke perempuan, huhu :(

FAIZ FAKHIRIN said...

hidup ni mcm2, kalau xmcm2, xhidup la namanya...lumrah kehidupan...apa yg penting...sabarrr

Mohammad Abu Bakar Kamal said...

negetive attitude.. memang tak bleh nk elak..

Teenager Housemaid said...

saya pun pernah buat yg no 55 tu..-_-'

nifi2408 said...

CIK TIKAH : A'ah. Confirm. MEsti tak tenang selagi tak mintak maaf.

PARIS LIPTON : Mungkin susah kot nak ubah.

LINDA : Hehe. Dah ada yang mengaku nampaknya. :P

DAKARA : Kann. Tak senonoh langsung. Sorok, lepas tu jadi harta sendiri.

FAIZ FAKHIRIN : Kadang2, hati ni susah jugak nak ditahan, nak disuruh sabar. Meletup jugak akhirnya.

MOHAMMAD ABU BAKAR KAMAL : Kann. Bukan semua orang perfect :)

TEENAGER HOUSEMAID : No. 55 ? Biar betul ? Ada ke no 55 ? Hehe :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...