Wednesday, May 18, 2011

KUASA BESAR HOKI AIS WANITA

hape ? korang ingat kat dunia ni takde hoki ais version pompuan ke ? ade hokeh . yang laki tu jangan nak bangga sangat laa . ingat pompuan takde maruah ke ? hahh ? ade tawuk ! ade ! upzzz . merepek . stop . jom tengok !

HARIMAU DAH PUPUS ?


Harimau merupakan haiwan darat
yang dianggap berbahaya oleh manusia .
Tapi , korang tau tak
pelbagai spesies harimau yang ada
dah hampir pupus ?
Kebanyakannya adalah disebabkan
oleh manusia tu sendiri
yang buru dorang .
So , kat bawah ni list spesies harimau
yang paling terancam dan hampir pupus .

1 . China Selatan
2 . Amur
3 . Sumatera
4 . Malaya
5 . IndoChina
6 . Benggala
7 . Bali
8 . Jawa

p/s : macam nama negara je kan ? heheh :D

PLANET PLUTO


Planet Pluto ialah planet yang
paling jauh dari matahari .
Planet ni ambil masa 248 tahun
untuk mengelilingi matahari .
Untuk mengelakkannya berlanggar
dengan planet Neptun ,
ia akan mengubah orbitnya setiap 20 tahun .

p/s : Hebat kan kuasa Allah swt ? :))

PERSEDIAAN SEBELUM TEMU DUGA


- Buat kajian mengenai syarikat tersebut . Bukan tu je tau , jenis perniagaan yang syarikat tu jalankan and skop pekerjaan yang korang mohon tu . Kalau dapat tau perkembangan syarikat tu pun bagus .

- Berlatih untuk menjawab dengan jawapan yang sesuai . Agak agak kalau rasa gila nak cakap sorang sorang , ajak laa member korang untuk soal jawab dengan korang . Lebih efektif .

- Semak balik resume korang tu . Mana laa tau ade salah kat mana mana . Kang kalau penemuduga tanya , korang jawab lain . Kantoi laa pulak . Tak pasal pasal hilang peluang korang .

- Buat pengesahan tempat , masa , dan tarikh temuduga . Confirmkan betul betul . Bayangkan kalau korang pergi ke tempat yang salah ? Tak pun tarikh yang salah ? Malu woooo~

- Pakaian yang sesuai . Pakai tu elok elok sikit . Yang melambangkan korang tu berdedikasi , bersopan , blaa.blaa.blaa yang positif laa . Takkan nak pegi temuduga pakai jeans dengan tshirt kot ? Tak pasal kene tendang . Aku kat sini yang gelak guling guling nanti . Ekekeke :P

Errr . 5 cukup laa . Tak larat aku nak fikir fikir . Haha . Good luck to those yang nak pergi temuduga tuu . All the best yaww !! :)

TANDA AWAL STROK


Strok atau nama lainnya angin ahmar ni berada dalam tangga ketiga punca kematian . Bukan tu je , strok ni menjadi punca utama ketidakupayaan dalam kalangan masyarakat negara kita hari ni . So , kali ni aku nak ceritakan laa sikit pasal tanda tanda awal strok ni .

First , penglihatan kita . Sama ada sebelah atau dua dua sekali akan jadi kabur dengan tiba tiba .

Second , akan terjadinya kebas , lemah atau lumpuh pada muka , tangan atau kaki . Tanda ni jugak boleh berlaku pada sebelah atau dua dua bahagian badan .

Third , dia akan effect pertuturan kita . Sukar nak bercakap dan kita sendiri pun akan susah nak faham apa yang orang lain cakap kat kita .

Forth , pening , hilang keseimbangan dan kordinasi . *yang ni aku sendiri pun tak tau nak eksplen macam mane =.=*

Fifth , sukar berjalan . Berkemungkinan akan jatuh secara tiba tiba dan tanpa sebab .

Yang terakhir , sakit kepala yang teruk , secara mendadak dan tanpa sebab . Berlaku juga perubahan jenis sakit kepala yang tidak dapat dikenal pasti .

MORAL OF THE STORY : jagalah pola pemakanan anda . :D

SELAT INGGERIS MELEBAR 300 METER



setiap tahun , SELAT INGGERIS
yang memisahkan ENGLAND
dan PERANCIS akan melebar
sepanjang 300 meter .

p/s : 70% dari muka bumi ni
terdiri daripada air .
ade tak kemungkinan seluruh
permukaan bumi akan diliputi air ?
renung renungkan :)

KELUHAN LAKI BINI

sorry . agak 18sx di dini .
kat bawah ni just artikel biasa .
sama sekali tak sesuai untuk dimasukkan
ke dalam karangan , teks ucapan ,
dan sebagainya .
harap maklum :D

* Keluhan seorang SUAMI:

Subuh, mandi nak pergi kerja .
Pagi, naik kereta pergi kerja .
Tengah hari, tak payah kerja .
Petang, balik kerja .
Maghrib, tak ada kerja .
Malam, tanya bini boleh kerja .
Bangun pagi, penat malam tadi kerja .
Tak sudah-sudah dengan kerja .

* Keluhan seorang ISTERI:

Subuh basuh kain .
Pagi sidai kain .
Tengah hari angkat kain .
Petang lipat kain .
Maghrib susun kain .
Malam buka kain .
Bangun pagi, hilang kain .
Tak sudah-sudah dengan kain .

BLACKBERRY KORANG ORI KE TAK ? ^^



Jom cuba buktikan BB korang ori atau tak ! :D

- First , dail *#06# .
- Kemudian tekan 'phone' maka akan muncul 15 digit angka nombor IMEI BlackBerry korang . Contoh : 345678.10.987654.3 .
- Cuba tengok angka ke 7 dan ke 8 nombor IMEI .



^^^ Kalau nombor 10 , maksudnye BB tersebut dikilangkan di Finland dengan kualiti yg sangat bagus .

^^^ Kalau nombor 02 atau 20 , maka BB tersebut dibuat di Asia dengan kualiti yg teruk .

^^^Kalau angka ke 7 dan ke 8 adalah angka 08 atau 80 , maka BB tersebut dibuat di Jerman dengan kualiti yg lumayan .

^^^Jika angka ke 7 dan ke 8 adalah angka 03 , so BB tersebut dibuat di Francis atau Canada dengan kualiti yg paling baik .

^^^ Jika angka ke 7 dan ke 8 adalah angka 04 , maknanye BB tersebut limited edition dibuat khusus di Canada dengan kualiti terbaik di dunia .
^^^Jika BB anda tidak termasuk dari salah satu di atas , bererti BB anda adalah BB palsu .

KEK TERBESAR DI DUNIA

ade sebuah syarikat kek aiskrim kat kanada ni
telah memecah rekod yang sebelum ini dipegang oleh china
dengan membuat kek aiskrim terbesar di dunia.
rancangan untuk membuat rekod tersebut
telah dirancang setahun sebelumnya .
ia memerlukan 100 orang untuk menjayakannya..
tujuan dorang buat kek ni sebab merayakan kejayaan syarikat
yang berjaya jual 52 juta kek aiskrim selepas 30 tahun..

info tambahan :
- kek aiskrim terbesar ini dibuat menggunakan
lebih daripada 9000 kg aiskrim ,
91 kg kek , 136 kg icing ,
dan biskut oreo.
- selepas diakui oleh Guinness Book of Records ,
kek tersebut dihidangkan kepada orang ramai .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...