Thursday, May 12, 2011


excited sungguh aku cakap pasal mineral ni .
dalam post hari tu pun cakap pasal mineral jugak .
kali ni ,
info terbaru yang aku tau laa ,
ade 4000 jenis mineral dalam dunia ni .
daripada 4000 tu ,
just 200 je yang betul betul berguna .
berdasarkan laporan ,
setiap tahun ada 50 hingga 100 mineral baru
yang diperkenalkan .

p/s : besar sungguh kuasa Allah kan . :)

iTiK oH iTiK


bunyi kuekkkk yang dihasilkan inchek dan puan itik
sebenarnye tak menghasilkan
gema atau alunan .
sampai sekarang ni ,
saintis saintis tak dapat cari sebabnye .
korang yang bijak pandai ni ,
sile laa cari .
nanti boleh dapat anugerah nobel . :P

mata


setiap 6 saat ,
mata akan berkelip untuk 1/6 saat .
maknenye ,
mata tertutup selame 2 minit
bagi setiap jam akibat kelipan .
so , dalam mase setahun ,
mata korang sumer ni
akan melakukan 8juta kelipan .
bukan tu je ,
mata korang tuu akan
tertutup selama 170 jam
semasa korang jage .
kesimpulannye ,
jage laa mata yang diberi tu
dengan baik . :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...