Wednesday, May 11, 2011

MiNeRaL


kalau korang nak tau ,
jalan raya dan lebuh raya yang korang lalu
setiap hari tu ,
diperbuat daripada simen , kerikil , dan tar
yang kesemuanya dihasilkan daripada mineral .
so , kalau nak minum air mineral ,
sile laa kikis kat jalan tu ekk ?
kikiki~ :D

iKLaN tERpAnJaNg


korang bosan tak kalau tengok iklan lame lame ?
for sure bosan kan .
cerite setengah jam je .
tengah part best tuu .
tibe tibe iklan .
mesti berapi je kan .
haha .
tapi yang aku nak ceritekan sekarang ni ,
bukan iklan yang kat tv tuu .
tapi pasal satu iklan yang dipaparkan di jalanan .
iklan yang bertajuk FAMILY TIES ni dipamerkan dari
Jalan Seni ke Stesen Tokyo , Jepun .
bukan tu je , iklan ni dah diiktiraf sebagai iklan terpanjang
pada 15 . februari . 2005 oleh Mazda .
ia berukuran 311meter panjang atau 1020 kaki .

p/s : ade sape sape yang volunteer nak cabar tak ? ekeke :P

RONALDINHO


korang kenal RONALDINHO ?
sape tak kenal tipu !
hahh ? tak kenal jugak ?
takziah untuk ronaldinho .
ade jugak manusia yang tak
kenal die . =.=
takpe . takpe .
gambar akan disiarkan bagi sesiapa
yang teringin untuk melihat wajah beliau .
harap maklum .
kalau korang nak tau ,
ronaldinho ni pemain bola tau .
beliau ni dah dua kali menag PLAYER OF THE YEAR .
bukan tu je ,
CHAMPION LEAGUE ,
LA LIGA .
and keseluruhan PEMAIN TERBAIK DUNIA .
haa . kau ade ?
ahahahaa. :P


p/s : ronaldinho ni ade iras iras iras ahli kumpulan wings kan ? hehe~

ASTRA HAUS


bangunan ASTRA HAUS ni asalnye
ialah tempat pengeluaran arak tau .
bangunan ni terletak di Hamburg , Jerman .
yang specialnye ,
lantai bangunan ni boleh bergerak
ke bawah dan ke atas melalui
kawasan asas kat tengahnye .
tapi , bangunan ni dah dimusnahkan .
sebab ape ,
tak tau laa pulak .
kalau korang rajin , cari laa .
and share share ok . :)

p/s : bunyi macam siaran tv berbayar tu kan .
a***o haus time hujan hujan .
kuikuikui . :P

MONSTERS.INC


korang pernah tengok movie MONSTERS.INC ?
movie ni keluaran WALT DISNEY dengan
PIXAR ANIMATION STUDIOS .
movie ni direkodkan sebagai movie yang termahal
dengan kos pembikinan 115juta US .

p/s : haihhh . membazir kan ?
kalau laa didermakan kat rakyat rakyat
yang negare dorang tengah berperang sekarang ni .
kan bagus ?

BuLLeT tRaIn


kat atas ni namenye bullet train .
bullet train ni merupakan keretapi yang paling laju kat dunia ni .
die juge dikenali dengan name shinkasen .
bullet train ni bergerak dengan kelajuan 100batu sejam .
die bergerak di landasan istimewa dengan
lencongan yang paling minimum .
tengok tu .
special gile kan .
takde konsi kongsi landasan ni .
ehehh . :P
pade tahun 1997 lepas ,
dorang ade keluarkan versi baru bullet train
dan menjadi keretapi paling laju dan berjadual
dalam dunia .
kelajuannye mencecah 186batu sejam .

p/s : tapi still tak boleh nak lawan kelajuan cahaya .
kuasa Allah swt . :)

mEtEoR


bercakap pasal meteor .
teringat drama meteor garden yang
pernah disiarkan kat tv satu mase dulu .
drama tu jadi kegilaan kan time tu .
tengok laa sape pelakon pelakonnye .
f4 bebb !
sumer hensem2 .
ececehh . haha .
berbalik kepade asal ,
setakat ni ,
takde rekod yang menunjukkan
adenye manusia terbunuh disebabkan hujan meteor .
tapi yang selalu jadik mangse ialah binatang .
setiap tahun ,
lebih 500 meteor kecil jatuh ke bumi .
namun kebanyakan mereka tidak jatuh ke tanah ,
tetapi jatuh ke dalam laut .

p/s : pandai meteor ni cari tempat strategik ehh ? :P

bErLiAn


kat dalam dunia ni ade macam macam permata .
salah satunye berlian .
selalunye kite tengok berlian yang warne putih tu kan .
sebebnarnye berlian ni ade macam macam warne lain .
dan yang paling paling paling susah nak jumpe
ialah berlian yang berwarne hijau .
bukan zamrud tau .
yang agak agak macam hulk tu pun bukan sejenis berlian .
harap maklum .
yang kat bawah ni salah satu berlian hijau .
try yahoo yahoo tadi .
tak jumpe pulak image yang lain .
kalau korang ade jumpe .
share share lahh yea . :)


tArIaN bALeT


fakta untuk hari ni . :)


Vaslav Nijinsky (18901950) merupakan
seorang penari balet .
beliau berasal dari Rusia .
buat masa ini ,
beliau je yang mampu untuk
menyilang dan membuka semula kakinya
sebanyak 10kali dalam satu lompatan .
korang boleh bayangkan ?
hebat tak hebat mamat ni ? :)


nGaRaI tErpAnJaNg dI dUnIa


korang tau ngarai yang terpanjang di dunia terletak kat mane ?
cepat . cepat .
sape dapat jawab aku bagi sposen .
tett .
takde sape nak jawab . =.="
*korang tak pandai laa tuu*
ok .
ngarai yang terpanjang di dunia
terletak di china .
kalau nak tau ,
panjang die je dah mencecah 496kilometer .
bukan ngarai yang terpanjang je ,
die jugak kongker ngarai yang paling dalam tau .
kedalaman die 5382meter .
wahh .
gile dalam .
ade bran tak nak lalu ngarai ni ?
heheh .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...