Friday, December 23, 2011

CARA COVER MALU

Bulan ni adalah bulan malas nifi . Oleh sebab itu , mood untuk update blog sangatlah takde . Namun begitu , untuk mengelakkan blog bersawang bagai , nifi update jugak . Tapi cuma copy paste je laa . Alaa . Mungkin korang dah pernah baca . [psstttt ! ni semua cilok kat facebook !] Haha . Jangan bagitahu orang okay . Maluu !



Berbalik kepada tajuk entry kali ni , Cara Cover Malu . Mesti korang semua pernah mengalami kemaluan [opsss !] yang teramat sangat kan . Terutamanya masa shopping kat tempat public , masa berjalan kat tempat public , masa tengah bersembang dengan kawan kat tempat public , senang senang semuanya kat tempa public lah . Pernah tak ? Pernah tak ? Kalau tak pernah tu , tipu laa .

*Tak nak kawan ! Ok . Saya tahu , saya merepek .

So , antara cara untuk meng'cover' malu tersebut berdasarkan situasi adalah seperti berikut :

SITUASI : tersepak batu .
CARA COVER : jangan terus bangun , sebaliknya korang baring dan terus berguling-guling macam orang tengah shuffle tu hingga jauh dari perhatian ramai . lepas tu baru bangun bila takde orang nampak .

SITUASI : jatuh basikal .
CARA COVER : cepat-cepat naik basikal korang semula dan buat buat jatuh lagi sehingga berkali kali supaya orang ingat korang saja saja buat lawak bodoh .

SITUASI : jatuh tangga .
CARA COVER : terus bersilat seolah olah korang dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus . kalau tak pun , bersilat laa gaya orang sambut pengantin tu . ekekeke .

SITUASI : jatuh dalam longkang .
CARA COVER : pungutlah sampah yang ada dalam longkang tu sambil marah marah dengan suara yang kuat . mesti orang menyangka korang seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan alam sekitar .

SITUASI : jatuh semasa naik tangga bas .
CARA COVER : pandang belakang dan jerit kuat kuat , "oi ! apa tolak-tolak ni ?" walaupun sebenarnya tiada orang di belakang korang .

SITUASI : jatuh di depan bus stop / bus stand .
CARA COVER :  terus buat-buat pengsan sampai laa ada orang membantu yang nak bantu korang . kalau takde , baring terus sampai malam . biladah takde orang lagi kat bus stop / bus stand tu , haa . . . baru laa bangun balik .

SITUASI : tergelincir di jalan yang licin
CARA COVER :  tarik laa kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah korang) untuk jatuh bersama-sama . dengan cara tu , takde laa korang malu sorang sorang kan . untung badan , ada mamat hensem nak tolong .

p/s : selamat mencuba ! :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...