Monday, December 26, 2011

CARA MENGELAKKAN JERAWAT

Zaman remaja merupakan antara zaman yang menyeronokkan dalam hidup kita . Kita sudah mula kenal alam sekitar , belajar membuat keputusan , mencari identiti diri , macam macamlah .

Namun , dalam pada kita mula naik ni , encik encik dan puan puan jerawat pun mula laa naik . Bak cendawan tumbuh selepas hujan . Jadi , dalam entry kali ni , nifi nak kongsi cara untuk mengelakkan jerawat . Jom !


Saturday, December 24, 2011

CARA MENJIMATKAN WANG

Zaman sekarang ni , kebanyakan barang dijual dengan harga yang sangat sangat sangat mahal . Donat pun boleh dijual sampai RM2 satu . Padahal , kalau kat gerai gerai , RM1 dapat 3 biji . Kan ? So , dalam entry kali ni , nifi nak ajar korang cara untuk menjimatkan wang .

Friday, December 23, 2011

CARA COVER MALU

Bulan ni adalah bulan malas nifi . Oleh sebab itu , mood untuk update blog sangatlah takde . Namun begitu , untuk mengelakkan blog bersawang bagai , nifi update jugak . Tapi cuma copy paste je laa . Alaa . Mungkin korang dah pernah baca . [psstttt ! ni semua cilok kat facebook !] Haha . Jangan bagitahu orang okay . Maluu !

Sunday, December 18, 2011

SPECIAL ENTRY : MY 600TH FOLLOWER

haiii . dah lama nifi tak update blog kan . entry paling akhir yang nifi buat , Susun Semula Perkataan bertarikh 4 . disember . 2011 . Ada laa dalam dua minggu kan .

okay . kita tolak ke tepi entry tu . Kali ni nifi nak buat entry special , entry sempena follower yang ke 600 . Siapa lagi kalau bukan pemilik blog Dunia Anisa .


Sunday, December 4, 2011

SUSUN SEMULA PERKATAAN

haa . bila dah petang petang macam ni , otak mula penat . ye lahh . dari pagi asyik buat kerja , berfikir , buat kerja lagi . so , kali ni kita nak main main sikit . tak nak tension tension okay . korang baca je perkataan perkataan kat bawah ni . semuanya telah disusun semula . ada yang boleh buat kita gelak kalau paham maksud sebenarnya .

Saturday, December 3, 2011

PAKAIAN INTERVIEW UNTUK PEREMPUAN

kalau sebelum ni ada entry pakaian interview untuk lelaki , kali ni ni ada entry pakaian interview untuk perempuan pulak . perempuan kan complicated . so , banyak perkara yang perlu dititikberatkan . sambung baca okay .

jangan pakai cenggini okay .

PAKAIAN INTERVIEW UNTUK LELAKI

bagi yang dah habis study dan sedang berura ura untuk pergi ke temu duga kerja tu , boleh laa ikut tips seperti di bawa . tapi lelaki je tau . perempuan tak boleh . kang tak pasal pasal kena halau pulak .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...