Saturday, October 29, 2011

LAGU YANG BERJAYA KE PERINGKAT SEPARUH AKHIR MUZIK MUZIK

baru je tengok rancangan muzik muzik kat tv3 tadi . dah tau dah lagu lagu yang terpilih ke peringkat separuh akhir muzik muzik yang menyaksikan yuna dan sixth sense dapat dua pencalonan . separuh akhir saja okayy . bukan peringkat akhir . nak tau ? kat bawah ni list lagu lagu tersebut .

Wednesday, October 26, 2011

KAITAN KOMPUTER DAN KEHIDUPAN

korang nak tau , sebenarnya kan . . . kan . . . komputer ngan kehidupan manusia ni tak banyak bezanya . nak nak pulak , komputer ni , manusia yang reka cipta . so , jom kita kaitkan apa yang ada dalam komputer tu dengan kehidupan manusia .

Sunday, October 23, 2011

KELEBIHAN MEMAKAI CERMIN MATA


kalau sebelum ni , ada entry pasal keburukan memakai cermin mata , kali ni aku nak buat entry pasal kebaikan bercermin mata pulak . kalau tak buat , kang ada yang kata tak adil pulak . kan aina ? hehe .

ok . straight to the point . first point bebeh !

Saturday, October 15, 2011

CINTA MUKA BUKU dan PUTUS DI TWITTER

sekarang ni , orang sekeliling dok siul2 lagu CINTA MUKA BUKU nyanyian najwa latif . jangan cakap korang tak pernah dengar lagu kiut miut tuh . aku lempang lapan belas ribu kali jap g . tetiba .

* kakkk . aku tak penah dengar laa lagu tuh . nyanyikan barang sebaris dua .

pangggg  ! kan dah cakap . tapi takpe laa . demi menghormati kawan yang tak seberapa nak rapat , ku turutkan jua . tapi version najwa latif lerr . tak kuasa aii nak nyanyi guna suara aii ni nyahh . hambekkk !

Sunday, October 9, 2011

SPECIAL ENTRY : MY 500TH FOLLOWER


9.oktober.2011 . nifi dah dapat follower yang ke 500 ! serius ! sukaaa ! sukaaa sangat ! sangat sangat sukaaa ! dan sukaaa ! serta sukaaa ! dan sukaaa lagi ! upzzz . terover pulak . nak tahu siapa yang bertuah tu ? jom !

Friday, October 7, 2011

WANG DAN DUIT

Wang dan duit . Kebanyakan kita menganggap kedua duanya adalah sama dan serupa . So , kali ni nak tunjuk kat korang laa sikit , apa perbezaan wang dan duit . Hehe .


Wednesday, October 5, 2011

ADAKAH ANDA RAKAN YANG MEMAHAMI ?

Ok . Nifi ada jumpa kuiz ni dalam satu majalah . Mjalah apa ? Tak perlu laa diberitahu okayy . Cukup laa korang tau , ia sekadar majalah . Huhu . Korang nak buat penilaian diri korang sebagai kawan tak ? Mungkin kuiz ni dapat bantu korang kenal siapa diri korang yang sebenarnya sebagai seorang kawan . Nak try ? Jommm !

PUNCA KEGAGALAN

Haihh . Dah lama tak publish post kat blog ni kan . Yerr laa . YB laa katakan . Sibuk memanjang . Kejap orang kampung ni undang beri ceramah . Esok orang felda tu undang sampaikan hadiah . *tipu* Hahah . So , dalam post kali ni , aku nak bercakap sikit pasal punca kegagalan dalam hidup seseorang tu .

Realitinya , kadang kadang manusia ni suka menyalahkan nasib bila kegagalan menimpa kat dorang . Apa apa nasib malang yang menimpa , semuanya menyalahkan takdir . Lebih teruk , salahkan orang sekeliling . Bagi aku laa , antara punca berlakunya kegagalan dalam hidup seseorang tu ialah :

Tuesday, October 4, 2011

PERKARA YANG TIDAK DISENANGI DALAM PERHUBUNGAN

aku belek belek laa majalah remaja tadi . *time aku publish ni , dah jadi semalam laa* selk punya selak , jumpa laa benda alah ni . perkara yang paling tak disenangi dalam perhubungan . nak tau ke ? alaa . tak payah tau laa ehh . korang cari laa button X kat atas tuu , lepas tu click ehh .                                         
                                     ********************************************

ehh . ehh . jangan laa . aku memain je tadi . haa . yea lahh . aku nak bagitau laa ni . bagi lelaki , dorang tak suka perempuan macam ni :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...