Thursday, August 25, 2011

FINGERNAIL ART

kalau sebelum ni ada finger art , kali ni aku nak tunjuk seni kuku pulak . haa . yang perempuan beragama islam tuh , jangan nak terpengaruh pulak yea . aku saja nak tunjuk , sebab cantik . kita tak boleh buat macam ni tauu . berdosaa . nanti tak dapat kap ba ra kap alif ta nunn . keberkatannn *gaya khatijah tan dalam dunia baru* hehe :D

FURNITURE YANG OWESOME

seriously , kalau ada jual kat mana mana furniture nih , aku memang nak beli . tak nampak kelakar pun . nampak attractive gila . mesti kalau orang datang rumah aku , memang terlopong sambil berkata "wahhhh" 14 harakat punya ahh . hehe . nak tengok tak furniture tuh ? nak ? nak ? nak ke tak tak nak ? iskk . hambekkk !

meja bengkang bengkok

FINGER ART

aku takde idea nak tulis hape sebenarnya . tapi memandangkan aku kena jugak tulis entry , aku buat laa jugak . tapi dengan gaya malasnya , aku surf je laa gambar gambar untuk tatapan korang semua . chewahhh ! hehe :D

Monday, August 22, 2011

LU KASI WA HOT LAA MAT !

AMARAN : harap maaf . entry kali ni agak peribadi . entry luahan perasaan :)

benda ni terjadi 4.ogos yang lepas . lokasi : pesbuk ! haha . okayy . aku ada post satu status tau . status tu berbunyi :

"patut pegi dinner atau tak yea lepas shoot 2 boxes of double cheese and eggs sandwich from dunkin donuts petang tadi ? haihhh -_____-"

haa . lebih kurang macam tu laa . tiba tiba ada sorang mamat tu comment . aku malas nak tutup nama dia memandangkan ada berpuluh puluh manusia kat pesbuk yang namanya sama dengan mamat tersebut . lagi pun , profile picture dia dah ditukar serta aku dah buang dia dari friend list . so , kemungkinan besar korang tak kan dapat jejak mamat tersebut . :) nak tau , apa yang dia komen ?

Sunday, August 21, 2011

PABILA PUAN EMAK TERLALU KREATIF

haa . ni laa yang terjadi bila puan emak *emak sape , aku pun tak tau* jadi terlalu kreatif . makan yang dah elok diubah sana sini jadi comel late macam kat bawah ni . meh aku tunjuk sikit .

ngehehee . bulu apa tuh ?
haa . amacam ? tertarik tak tengok makanan kat atas ni ? kalau aku , err , tak ! heheh . :D jom tengok makanan yang lain :D

Wednesday, August 17, 2011

NAMA ANDA DALAM BAHASA KOREA

aku tak tau laa kenapa aku boleh tertarik nak buat benda alah ni . sedangkan aku agak anti dengan korea zaman sekarang . korea zaman dulu takpe . heheh . siap buat entry bagai . apa masalah aku , aku pun tak tau . haihh .

kali ni , aku nak ajar korang semua cara nak buat nama korang dalam bahasa korea . "cara nak buat" ? erkk . betul ke ayat aku nih ? ah . belasah laa . asal korang paham sudah . jom !

Tuesday, August 16, 2011

REKAAN KERUSI YANG MENARIK

disebabkan aku habis class awal , aku pun merajinkan diri untuk membuat beberapa carian google . google je okayy . enjin carian lain aku tak layan . kuikuikui . bila dah cari , cari , dan cari tuh , terjumpa laa pulak satu benda yang agak menarik minat aku . kalau korang tengok pun , mesti korang nak jugak . meh sini aku tunjuk satu .



hahh . cantik kan ? korang jatuh hati tak ? tak jatuh hati ? huhh ! penat aku google tahu ! takpe takpe . nah . hambik pulak yang nih ! :D

Monday, August 15, 2011

KOLEKSI ADIDAS OLEH DIMITRI KALAGAS

DIMITRI KALAGAS ni merupakan seorang art director and designer yang berasal dari melbourne , australia . selepas tujuh tahun bekerja sebagai art director and director , DIMITRI KALAGAS ni dah menghasilkan banyak produk antarabangsa . salah satunya ialah produk adidas . nak tengok ? nah !


 mantap ? hebat ? cool ? jom tengok beberapa koleksi kasut adidas lain yang dia dah reka .

REKAAN KUBUR YANG PELIK

tadi jalan jalan kat google . taip keyword kipas laa , basikal laa , cermin laa . saje saja nak tengok image . mana laa tau boleh masukkan dalam entry . lepas tu , hati tiba tiba terdetik nak taip kubur . so , taip laa . keluar laa macam macam jenis design kubur . antaranya :
  

Sunday, August 14, 2011

CARA MEMBUAT LIMAU TERKECIL DI DUNIA

kalau korang tengok kat tajuk ni , mesti korang cakap , "erkk . kita boleh buat limau ke ?" kan ? kan ? kan ? haha . secara tak logiknya , YA ! memang kita boleh buat limau terkecil pun . tak caya ? tengok kat bawah ni . 

Sunday, August 7, 2011

PERKARA TAK BAIK DALAM SPONGEBOB SQUAREPANTS

korang pernah tengok cerita spongebob squarepants ? kalau tak pernah tengok , mesti pernah dengar kan ? kalau tak jugak , tipu laa tuh . melainkan korang duduk kat kawasan yang sangat sangat sangat pedalaman di mana takde langsung keperluan asas kat tempat korang tuh .

bukan laa aku nak cakap cerita ni 100% tak baik . sedangkan manusia pun tak sempurna , ni kan pulak cerita ciptaan manusia . kan ? ok , berbalik kepada perkara tak baik , kalau korang tengok , ada patrick , sandy , squidward , dan spongebob sendiri . *sekadar menyebut beberapa watak* jom kupas satu persatu .

Saturday, August 6, 2011

SPECIAL ENTRY : MY 400TH FOLLOWER


6.ogos.2011 bersamaan dengan hari sabtu *chewahhh*, nifi dah dapat 400 followers . sukaaa ! suka gila ! serius ! tak tipu ! korang tak nak caye ? takpe laa~ nak buat macam mana . orang tak sudi . *sila baca dengan intonasi sedih*

Friday, August 5, 2011

KAPAL PALING EKSKLUSIF DI DUNIA

1 . holland america lines

2 . cunard lines

SABUN SABUN YANG UNIK

tengok tajuk pun dah tau kan . entry kali ni pasal sabun . korang tau tak sabun tu apa ? alaa . yang korang guna buat basuh baju , basuh pinggan , basuh badan , basuh kereta , blablabla tuh . so , dalam entry ni , aku nak tunjuk kat korang beberapa design sabun yang seriously sangat cool , sangat unik , sangat unik . rasa macam nak beli je . mahal pun takpe . asalkan dapat . serius ! tak percaya ? tengok nih !

BARCODE SMART

kalau korang pergi mana mana tempat untuk beli barang , mesti korang belek belek dulu barang tuh kan . tak sah kalau tak belek . kat barang tu pulak , selain ada tanda harga , ingredients , tempat dikilangkan , expiry date , mesti ada barcode . tipu laa kalau takde barcode kan . *sila abaikan gula gula dua seposen dapat dua* so , kali ni aku nak tunjuk laa beberapa barcode yang sangat smart , kreatif , cantik , cun , bergaya . kalau nak print and jadikan barcode milik korang pun boleh . haha . nak tengok ?

 haa . tu baru satu . amacam ? menambat hati tak ? nak tengok lagik ? boleh boleh . scroll ke bawah yerk .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...