Tuesday, June 7, 2011

PENJAHAT WANITA PALING DIKEHENDAKI

ramai orang inagt kebanyakan penjenayah yang ada kat malaysia ni lelaki . tapi korang tau tak , ramai jugak perempun yang jadik penjenayah . bukan setakat penjenayah picisan tau , ketua penjenayah . dorang dorang ni pun jadik orang yang paling dikehendaki polis atas pelbagai sebab jenayah . ehh . ehh . tapi jangan laa takut pulak . sumer dah kena tangkap dah . :)


1 . JUDY MORAN (dipenjara dari 2009 hingga sekarang)
judy ni berumur 66tahun . dia mengetuai kumpulan gangster yang paling besar sekali kat melbourne . walau macam mana ganas sekali pun dia ni , dia tak akan berjaya laa nak ubah melbourn tu jadi dodge city , macam impian dia . dia ni terkenal dengan panggilan "family matriarch".


2 . XIE CAIPING (dipenjara dari 2009 hingga sekarang)
caiping ni menjalankan kasino haram . dalam tahun 2008 tu kan , polis yang kat china tuu jalankan operasi besar besaran untuk menghapuskan jenayah yang jenis berorganisasi ni . alaa . dalam citer citer cina kan mostly , penjahat tu berkumpulan kan . haa . macam tu laa . masa operasi tu hampir 1500 orang tertangkap yang kesemuanya di bawah pimpinan caiping ni .


3 . SANDRA AVILA BELTRAN (dipenjara dari 2007 hingga sekarang)
beltran ni digelar ratu pasifik . dia ni memang dilahirkan untuk menjadi godmother kat mexico . dia dapat gelaran tu sebab dia mengembangkan route untuk penyeludupan kat pantai pasifik mexico . dia dipenjara atas tuduhan curi duit , kembangka route penyeludupan ngan ada group sendiri macam caiping tuu .


4 . ROSETTA CUTOLO (dipenjara dari 1993 hingga sekarang)
cutolo ni jadik gangster disebabkan sedara dia yang ditangkap polis itali . lepas tu , dia teruskan bisnes yang sedara dia tinggalkan untuk dia . dia ni jadik orang yang paling dicari kat itali sebab dia ni ahli keluarga cutolo yang merupakan gangster paling ditakuti kat itali . lepas serbu markas polis itali mase tahun 1981 , dia habiskan 10tahun bersembunyi sebelum menyerah diri .


5 . MARIA LICCIARDI (dipenjara dari 2001 hingga sekarang)
maria ni gangster dari napoli . dia ni ketua kepada keluarga licciardi . bila dia lead , keluarga dia jadi lebih berorganisasi . bisnes yang dorang buat pun , sumernya untung je .


6 . MARIA LEON (dipenjara dari 2010 hingga sekarang)
berusia 44tahun . maria ni merupakan seorang ibu . dia mempunyai 13 orang anak . dia ni jadi pengedar ubat bius ataupun dadah yang sangat berbahaya laa kat tempat dia tu . dia menguasai timur laut los angeles dengan beirut . walaupun macam tu , dia buat keje tu semata mata nak membesarkan anaknya yang 13 orang tu . huuu~ sobs3~


7 . GRISELDA BLANCO (status tidak diketahui)
masa dia umur 11tahun , dia culik anak orang kaya yang tinggal sebelah je ngan rumah dia dengan harapan dapat laa wang tebusan . tapi , jiran dia tu tak nak bagi . so , dia tembak laa anak orang kaya tuu . lepas pindah ke new york , dia start karier dia dalam bidang penyeludupan . cewahh ! lepas tu dia pindah kat miami untuk elakkan polis tangkap dia . dia ni didakwa dah buat 200 pembunuhan sepanjang hidup dia tuu termasuk tiga tiga suami dia . omg ! bahaya !

7 comments:

Liyana Zahim said...

Prmpuan mafia! Uh!

amna said...

macam2 ragam.. kebanyakan semua mafia jalanan eh

nova_leverage said...

@liyana : tengok muka pun dah nampak macam mafia kan ?

@amna : nak kata jalanan tak jugak . dorang ni kebanyakannya leader kepada kumpulan kongsi gelap tuu . macam dalam citer hong kong . :P

iszieylyanziy said...

ganaih3x,,mafia,,,

miss fatihah said...

gns gns!

Djoe said...

wah ngeriiii

kucim-mucim sehat said...

kecik kecik dah pandai culik orang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...