Monday, June 6, 2011

LARANGAN DI ARAB SAUDI


aku bukak paper tadi . jumpa satu artikel ni . so nak share ngan korang laa . artikel tu cakap , kat arab saudi , wanita TIDAK DIBENARKAN memandu kenderaan . ok . apa rasionalnya ? hurmm . jom pikir kejap !


1 . wanita terkenal sebagai manusia yang suka emo emo ni . kalau wanita tu nampak ada wanita lain yang drive kereta lagi besar , cantik , mewah , mahal , blablabla daripada dorang , secara automatik , dalam hati dorang timbul satu perasaan jelez . so , tak mustahil kalau tetiba diorang boleh merodok wanita dan kereta yang dorang cemburukan tuu .

2 . wanita ni makhluk yang lemah . semua orang tak boleh nafikan tuu . kalau laa kereta yang dorang bawak tuu tetiba rosak , tayar pancit , engine mati , blablabla kat tengah jalan , macam mana ? ingat semua perempuan boleh tolak ke kereta dorang ke tepi and repair sendiri ? dah kereta kat tengah tengah jalan , kompem jadik jam . secara otomatiknya , korang sumer mesti marah , kutuk , caci , maki wanita tersebut . kannnnn ?

3 . yang ni bukan tipu , tapi hakikat . kebanyakan wanita yang drive ni sangat sangat laa slow motion . bukan tu je , undang undang pun tak ikut . main masuk je mana mana . tak reti nak bagi signal . memandu secara berbahaya pulak tuu . statement aku yang ni , kompem korang yang laki laki setuju 101% kan ? kuikuikui . so , maybe sebab tuu laa adanya larangan memandu bagi kaum wanita di arab saudi . sebab lain ? carik sendiri ! :D

p/s : gambar tiada kaitan dengan entry . tq :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...