Monday, June 20, 2011

KENAPA HANTU MENUMPANG ATAS BUMBUNG KERETA ?

Dalam banyak banyak cerita atau filem atau drama yang kita tengok , ada satu scene yang mana hantu duduk atas bumbung kereta . Selalunya kita dengar citer pasal hantu menumpang atas bumbung kereta . Time kejadian tu pulak biasanya tengah malam . Nak tau kenapa ? Hik . hik . hik .





1 . gila penat kalau nak terbang je , tu yang landing kat ats bumbung kereta tu .

2 . nak mintak tumpang cara baik dah sah sah akan mengakibatkan salah paham , so baik menumpang kat atas bumbung je .

3 . nak naik bas , duit takde pulak .tumpang atas bumbung pun jadi laa .

4 . malas nak layan sembang ngan orang kat dalam kereta tu , takut nanti diorang mintak nombor ekor .

5 . nak sahut cabaran kengkawan hantu yang lain , berani ke tak duduk atas bumbung kereta yang tengah bergerak laju .

6 . ada kemungkinan hantu tu nak bermigrasi ke tempat lain kot .

7 . takut kena paku kat tengkuk masa tertidur , tak pasal pasal berlaku pendarahan kat tengkuk hantu tu .

8 . boring asyik bertenggek kat dahan pokok , sesekali layan laa kat bumbung kereta pulak . berangin je .

9 . kurang gayat kalau duduk kat atas bumbung kereta berbanding bumbung kapal terbang , keselamatan pun terjamin .

10 . berangan , kononnya tengah menunggang kuda . kes terpengaruh cerita koboi laa tu .

5 comments:

Odah + One = OdahOne said...

kalo cmni tpksa beli kete yg xde bmbung bila jln mlm2 han2 xleh lh nak mnumpg free...hoho...paling best ayt no.3 tu sian xde duit...

HANTU PUN PANDAI GUNA BAHASA ISYARAT LAH...

apek poyo said...

byk bona alasan hantu ni...
menakut kan org ado la..
save budget kunun...haahahha

blogtube said...

naik meremang bula roma...
tp heran.. juga antu nie 'banyak2 tempat dia leh landing.. apsal bumbung kereta plak dia nak landing.. hahahaha'

apa punya spesis antu laa ko nie yek!

tp kalu dia landing.. atas bumbung time tu leh terasa bertapa beratnya dia... mcam 4-5 orang badan besar naik kereta...

sbb pernah terkena dulu... tp dia dalam kereta.. duk sebelah kawan lagi tu~ nak tgk x nampak.. hanya orang2 tertentu je nampak kot? nasib baik laa kawan aku sorang lagi tu.. kurung dia dalam botol mineral.. kalu idak.. sampai tempat destinasi dia follow kita orang.. kekeke! 1st time tu... x tau laa korang pernah alaminya ke idak... (kisah benar beb!)

blog nifi tersenarai dalam list terjah bersama myobw...

meaw said...

huwarrrrrrrrr! takut!

nifi2408 said...

ODAH : nanti dia duduk kat bonet depan pulak . lagi haru :D

APEK : harga barang dah mahal . kena laa save sikit :D

BLOGTUBE : kawan tu pandai ehh dalam hal macam ni ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...