Friday, June 10, 2011

AWAS HOT CHOCOLATE STARBUCKS !

korang tau minuman hot chocolate ? alaa . kat pasar raya banyak . cari je . kompem jumpa . macam macam jenis . cadbury ada , giant punya brand ada , tesco punya brand pun ada , starbucks punya pun ada . upzzz ! bercakap pasal hot chocolate starbucks , ni aku nak bagitau ni . hot chocolate dari starbucks ni dah dinobatkan antara minuman yang yang paling teruk kat amerika .



nak tau ranking ke berapa ? RANKING KE 9 ok . memang agak worse jugak lahh . sebab dalam segelas hot chocolate tu mengandungi 520 calories , 16g lemak dan 11g daripadanya adalah saturated . bukan tu je , hot chocolate ni mengandungi 75g gula . omg . tak ke banyak tuu ? tak percaya ? tengok ni !

so , kepada korang korang yang suka sangat minum air air manis macam ni , hentikan laa . minum air masak laaaaggggggiiiiiiii elok . nak minum tuu tak salah , tapi berpada pada laa ok . perhati perhatikan . dan selamat bermesra :P

p/s : kalau nak tau 20 minuman yang paling teruk kat amerika , klik sini .

3 comments:

amna said...

ishk2.. nasib x pernah minum ^^''

NOOR FATIN said...

xpenah minum lagi. xpenah minum kat starbucks. hehe

nifi2408 said...

AMNA : elak elakkan laa :)

FATIN : same laa . mahal kot . minum hot choc katberi yang dalam peket2 tu lagi sedap :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...