Friday, June 3, 2011

10 ANJING PALING BAHAYA

sekarang ni kan banyak kes pasal manusia kena serang dengan anjing kan ? tahun 2011 ni je dah berapa banyak kes terpampang kat surat khabar *chewahh* so dalam entry kali ni , aku nak tunjuk kat korang top 10 anjing yang paling bahaya kat dunia ni . walaupun nampak comel , tapi bahaya ouhh . jommmm !


10 . DALMATION
korang mesti ada tengok citer 101 dalmation kan . hahh . jangan ingat anjing tu jinak hokeh . anjing jenis ni sangat protective tau . lagi , anjing jenis ni popular sebab kepintaran , ngan instinct dia yang gila kuat . berat dia40-70lbs . berasal dari yugoslavia .


9 . BOXER
aku benci ahh tengok muka dia . penyek je . huhuh . tak macam nama dia , aning jenis ni sangat agresif . jenis yang keras kepala bak kata manusia . kuikuikui . so , susah laa nak train diorang ni . tapi kalau kena caranya , anjing ni akan bagi respon dengan baik . berat dia dalam 50-70lbs . berasal dari jerman .


8 . PRESA CANARIO
yang ni seriously sangat hodoh hokeh . aku tak suka . huhh . anjing jenis ni selalunya dilahirkan untuk guarding . selain tu anjing ni dibiakkan untuk bertempur . kalau dah kena ngan anjing ni , memang hopeless lahh mangsa tu . kompem diediedie . huu~ berat dia 80-115lbs dan berasal dari canary islands .


7 . CHOW CHOW
anjing jenis ni , kalau salah biak , boleh jadi agresif . kena ada latihan dari pakar laa for sure . anjing ni pandai berdikari sendiri . berat dia dalam 50-70lbs . berasal dari china .


6 . DOBERMAN PINSCHERS
aku rasa , aku selalu laa nampak anjing jenis ni kat kawasan rumah aku . tapi betul ke tak baka ni , aku tak tau . anjing jenis ni terkenal sebab kepintaran dan kesetiaan diorang . anjing ni seriously sangat alert ok . no doubt ! dia akan menyerang kalau dia rasa ada something yang ganggu barang milik dia atau family dia . berat dia about 65-90lbs . berasal dari jerman .


5 . ALASKAN MALAMUTES
erkk . anjing ni bukan ke selalu ada kat tempat bersalji ? blurr kejap . anjing jenis ni sangat bertenaga and aktif ok . kalau dorang boring , dorang boleh jadi pemangsa tau . apa daa . =.=" perlukan banyak latihan untuk jadikan dorang happy . huhh ? blurr lagik ! berat dalam 75-100lbs dan berasal dari nordic .

4 . HUSKIES
alalaa . ce korang tengok mata dorang . stim je . wakaka . :D anjing ni bertenaga gila ngan pintar . so kalau korang nak main mainkan dia , jangan harap laa . korang yang inalillah nanti . ada 2000 studies dijalankan and mendapati 6% yang menyebabkan kematian manusia adalah disebabkan anjing baka ni . watch out guyz ! berat dia around 44-66lbs dan berasal dari alaska .


3 . GERMAN SHEPHERDS
anjing jenis ni sangat pintar . dorang jugak alert gila ! selalunya polis akan guna anjing jenis ni laa . anjing jenis ni dikenali sebagai anjing yang tak pernah takut and sangat konfiden ngan diri dia sendiri . memunyai berat dalam around 70-100lbs , ia berasal dari germany .


2 . ROTTWEILERS
echehh . korang jangan ingat kaki dia pendek , dia hampehhh . dia dalam top 2 anjing paling bahaya ok . nak bela anjing ni pun kena lalui macam macam proses . *macam expert je aku ni* ramai orang jadikan anjing ni sebagai anjing penjaga coz anjing ni sangat bagus . berat dalam 100-130lbs . and berasal dari germany jugak . wahh . germany ni banyak lahirkan baka anjing ganas nampak ?


1 . PIT BULL
korang tengok muka pun dah boleh tau kan ? gila hodoh , gila ganas ! kuikuikui . anjing ni tak pernah takut kat pape pun . dia akan sentiasa cari peluang untuk"blasah" mangsa dia tu . huhuh . dah banyak kes kematian yang melibatkan anjing ni kat luar negara . kat malaysia , tak tau laa pulak . berat ngan asal dia gagal ditemui . kuikuikui :P


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...