Thursday, June 30, 2011

GIVEAWAY FRIDGE MAGNET

disebabkan takde enrty baru yang hendak dipublish , aku membizikan diri dengan mengambil bahagian dalam giveaway buat julung julung kalinya . giveaway ni blog Aku Dengan Duniaku yang buat . hadiah yang lumayan menanti anda :)


Wednesday, June 29, 2011

SAIZ OVERLOAD ?

Saiz badan over load , terlebih berat , si buncit , si gemuk , macam macam lagi laa gelaran yang kawan korang bagi kat korang . Tapi korang tau tak yang korang ni lagi banyak kelebihan berbanding diorang yang keding keding tu ? Tak percaya ? Kat bawah ni aku senaraikan kelebihan kelebihan korang :)



KELEBIHAN LELAKI BERBANDING KUCING

Tadi , aku dok ralit main ngan anak kucing baru lahir ni , laki aku call pulak . Lepas cakap lebih kurang , letak . Aku terpikir pulak . Walaupun aku macam dah takde hati kat dia , laki aku ni ada jugak kelebihannya berbanding ngan kucing aku kat luar tu . Nak tau apa kelebihan korang wahai laki laki oii berbanding dengan kucing ? Jom !

Monday, June 27, 2011

LELAKI VS PEREMPUAN

Korang ada boipren ? Ada gelpren ? Bini ? Laki ? Member rapat ? Haa . Tak susah kalau nak tahu pasal diorang ni . Jom kita belajar sikit pasal lelaki ngan perempuan ni . Mana laa tahu berguna untuk korang mengorat ke , tolong korang mengenakan orang ke . Upzzz !


Thursday, June 23, 2011

BAS MINI , TAKDE DUIT , PENYELESAIAN

Pada suatu hari *chewahhh* , korang naik bas mini untuk ke tempat kerja . Alaa , bas yang berhenti henti tuu , macam rapidkl tuu . Tak tau jugak ? Haa , yang macam ni laa .



Haa , tiba tiba korang tersedar yang korang tertinggal dompet @ purse kat rumah . Poket korang pulak ada habuk je . 1 sen pun takde , apatah lagi rm1 . Konduktor bas pulak da start kutip duit tiket . Makin lama , makin dekat ngan tempat duduk korang . Mesti panik kan ? So , apa korang kena buat ?

KENAPA KENA REJECT ?

Kalau korang perasan la kan . sekarang ni ramai sungguh penanam anggur a.k.a penganggur yang ada kat negara kita ni . Nak cakap takde kelulusan , nu haa , sijil bergantungan kat dinding rumah . Tapi tak dapat dapat kerja jugak . Zaman sekarang ni , penemu duga dah tak kisah sangat pasal sijil sijil ni kot . Diorang lebih suka tanya soalan kbkk budak sekolah yang agak mencabar minda korang nak menjawabnya . Berpeluh peluh jugak laa nak jawab . Jom kita tengok .


BOSAN DI LAMPU ISYARAT MERAH ?


Apabila korang berada di jalan raya, korang mesti akan berhadapan dengan lampu isyarat . Kalau lampu isyarat tu kaler hijau , korang boleh laa jalan dengan suka hatinya . Tapi , kalau kaler merah ? Wajib berhenti hokeh . Nak tunggu lampu merah tu bertukar kaler , sikit punya bosan derr . So , untuk menghilangkan bosan korang tu , aku ada beberapa cadangan yang boleh diguna pakai masa korang tengah tunggu tu .

Monday, June 20, 2011

KENAPA HANTU MENUMPANG ATAS BUMBUNG KERETA ?

Dalam banyak banyak cerita atau filem atau drama yang kita tengok , ada satu scene yang mana hantu duduk atas bumbung kereta . Selalunya kita dengar citer pasal hantu menumpang atas bumbung kereta . Time kejadian tu pulak biasanya tengah malam . Nak tau kenapa ? Hik . hik . hik .




TIPS BAGI BUNGA

Mesti suka hati + gembira + seronok + bahagia + blablabla sangat lahh kalau dapat bunga . Nak nak dari orang tersayang + tercinta + blablabla lagi . Tapi , nak bagi bunga ni , bukan boleh main redah je . Silap silap kang dapat penampar .



TIPS BERJOGGING


Untuk mendapatkan badan yang langsing , korang bukan kena jaga diet je , tapi korang boleh jugak buat aktiviti aktiviti yang keluarkan peluh . Contohnya jogging . Untuk berjogging , ada beberapa tips yang aku nak bagi kat korang , dan korang wajib ikut hokeh .


Saturday, June 18, 2011

PEREMPUAN PELUPA

kalau sebelum ni ada entry lelaki pelupa . kali ni ada entry pasal perempuan pelupa pulak . baru laa fair and square kan . huhu . lupa ni disinonimkan dengan orang perempuan . yang mengatanya pun , mesti laa orang lelaki . betul ke tak , korang buat laa kesimpulan sendiri erk :)



Tuesday, June 14, 2011

KENAPA BOLEH MENGIGAU ?

note : entry ni dibuat sempena adik aku mengigau pasal pesbuk malam tadi . keh3 :P

Kenapa boleh mengigau ? Bukan setakat bercakap , ada yang sampai tendang tendang , berjalan , jerit jerit sebab mengigau . Korang tau tak apa puncanya ? Kalau nak tau , kena laa read more :P


MENGATASI PERASAAN GUGUP

Heheh . Hari ni nak buat entry pendapat jugak . Tiba tiba banyak pulak idea ni . Selalunya tak . Kuikuikui . Gugup ? Apa tu ? Gugup tu macam bingung secara tiba tiba laa . Kadang kadang , korang mesti mengalami perasaan gugup . Tak kira laa dalam situasi apa pun , mesti pernah punya laa . Kalau tak pernah tuu , tipu la . So , aku terpikir , macam mana yea nak hilangkan rasa gugup ni ? Kat bawah ni situasi dan cara mengatasinya :)


Monday, June 13, 2011

SCENE TV YANG MENIPU

Bercakap mengenai fantasi dalam tv , korang tau tak scene yang disiarkan dalam drama drama tv tu bukannya hakikat sebenar yang terjadi kat dunia ni . So , kena laa tambah rempah ratus sikit supaya cerita yang disiarkan tu jadi bst dan seterusnya menaikkan rating cerita tu . Jom tengok scene scene yang telah dirempah ratuskan . :D

FOBIA

Fobia atau phobia dalam Bahasa Inggerisnya merupakan satu perkataan yang berasal dari perkataan Greek bermaksud takut . Fobia meruju kepada ketakuta yang amat sangat terhadap sesuatu benda atau keadaan walaupun mengetahui ianya tidaklah terlalu mendatangkan bahaya . So , kat bawah ni , ada disenaraikan beberapa contoh fobia dan maksudnya .


LELAKI PELUPA

Hari ni takde fakta fakta . Aku just nak bagi pendapat . Pasal penyakit pelupa . Selalunya penyakit pelupa ni dikaitkan dengan orang perempuan . Tapi orang lelaki pun tak dikecualikan tau . Hahah . Hari ni aku nak back up perempuan . Yang lelaki , jangan panas punggung pulak . Hoho :D

Macam mana nak cerita ekk ? Ok , macam ni laa . Aku terangkan dalam bentuk peristiwa . Mungkin lagi senang untuk korang paham kan . Lagi pun , aku tak pandai laa nak terang terang ni . Nanti lain yang aku terang , lain yang korang paham . Tak pasal pasal terpopular pulak aku macam datin tutttt . Hoho :D



15 MAKANAN TERBAIK

makanan sangat penting dalam kehidupan kita . 
makanan ni diperlukan sebab dapat memenuhi keperluan badan kita .
tapi bukan makanan yang tak elok hokeh .
so , jom tengok makanan makanan yang sangat baik untuk badan kita .

Saturday, June 11, 2011

SARAPAN PAGI

cuba korang tengok makanan kat bawah ni .

ni namanya stuffed french toast .

Friday, June 10, 2011

SAKA


MAKSUD SAKA

Saka adalah perjanjian yang dibuat antara nenek moyang dengan jin laknatullah untuk mendapat kehebatan, kekuatan, kecantikan, perlindungan tertentu melalui perjanjian tertentu dalam tempoh yang ditentukan (tujuh keturunan).

AWAS HOT CHOCOLATE STARBUCKS !

korang tau minuman hot chocolate ? alaa . kat pasar raya banyak . cari je . kompem jumpa . macam macam jenis . cadbury ada , giant punya brand ada , tesco punya brand pun ada , starbucks punya pun ada . upzzz ! bercakap pasal hot chocolate starbucks , ni aku nak bagitau ni . hot chocolate dari starbucks ni dah dinobatkan antara minuman yang yang paling teruk kat amerika .


Thursday, June 9, 2011

TOP20 KUASA BESAR CATUR LELAKI



















kalau sebelum ni ada entry pasal top20 negara yang kongker game catur kategori wanita , kali ni aku nak tunjuk kat korang top20 negara yang kongker game catur untuk kategori lelaki pulak . sumbernya still daripada http://ratings.fide.com/topfed.phtml?tops=1 . jom ! :)

TOP20 KUASA BESAR CATUR WANITA




















ranking ranking semua ni diambil dari http://ratings.fide.com/topfed.phtml?tops=1 okay . so jangan cakap aku nak tipu tipu pulak . potong lidah tu kang . bagi yang rabun kingkong tu , kat bawah ni list dia okay . kesian korang :'( *pura pura simpati*

TOP20 PEMAIN CATUR JUNIOR(perempuan)


korang pandai main catur ? pandai ? ke saja saja jawab pandai ? err . apa ? tak dengar laa . ape ? tuan punya soalan ? ciss . nak kenakan aku balik laa tuu .

hokeh . dengan bangga dan suka hatinya , aku mengumumkan , aku TAK RETI main catur . hahh . puas hati kome ? huhh . malas ahh cakap ngan korang .

PEMAIN CATUR WANITA PALING CANTIK

hamboihhh . asal yang cantik cantik je , laju korang klik ehh . gatal sungguh . haha . takpe takpe . jom laa tengok senarai nama pemain catur paling cantik ok . nanti nagis pulak korang tak dapat tengok . huhuh .

SPECIAL ENTRY : MY 300TH FOLLOWER


sangat terujaa ouhh ! :D on 8th of june aku dapat aku punya 300th follower . walaupun ramai orang cakap follower tu tak bermaksud pape sangat , tapi bagi aku , followers tu sangat penting . dengan adanya followers yang banyak , bloggers lain pun rasa konpiden jek nak masuk blog . apatah lagi nak follow . tu apa yang aku rasa laa bila masuk blog yang ada ramai followers . lagipun , kalau ada followers yang banyak , macam melambangkan blog tersebut memang menarik , tertarik , semua semua lahh . :D other than that , boleh laa kita sebar sebarkan apa yang kita tahu kat umum kan ? so , blogger yang jadik follower ke 300 aku tuh ialah

Tuesday, June 7, 2011

HARGA BLOG

kalau sebelum ni ada entry pasal nak tau berat blog korang , kali ni ada application nak tau harga blog korang pulak . betul ! serius punya ! tak tipuuu ! nak tengok ? jommm !

PENJAHAT WANITA PALING DIKEHENDAKI

ramai orang inagt kebanyakan penjenayah yang ada kat malaysia ni lelaki . tapi korang tau tak , ramai jugak perempun yang jadik penjenayah . bukan setakat penjenayah picisan tau , ketua penjenayah . dorang dorang ni pun jadik orang yang paling dikehendaki polis atas pelbagai sebab jenayah . ehh . ehh . tapi jangan laa takut pulak . sumer dah kena tangkap dah . :)

Monday, June 6, 2011

LARANGAN DI ARAB SAUDI


aku bukak paper tadi . jumpa satu artikel ni . so nak share ngan korang laa . artikel tu cakap , kat arab saudi , wanita TIDAK DIBENARKAN memandu kenderaan . ok . apa rasionalnya ? hurmm . jom pikir kejap !

Friday, June 3, 2011

10 ANAK BINTANG HOLLYWOOD PALING STYLISH

hari ni nak tulis dari tepi boleh tak ? sebab ada satu blog tu cakap , orang menyampah kalau tengok entry yang asyik align kat tengah je . aku pun tak paham apa kaitan entry align tengah dengan blog yang orang tak suka . rasanya tak salah kot kalau nak alignment tu center . haihh . tak paham laa aku blogger sorang tuh . nak kata otai , tak jugak . follower pun baru berapa je , newbie macam aku jugak . tapi dah ada tips tips untuk mengelakkan orang lari dari blog kita . aww ! copy paste ke nyah ? ok . berbalik ke asal , aku nak show 10 anak anak artis hollywood yang gila style baii ! ada yang bukan mak bapak dorang yang pilih pilih baju untuk dorang , dorang yang buat sendiri hokeh . check it outt !

10 ANJING PALING BAHAYA

sekarang ni kan banyak kes pasal manusia kena serang dengan anjing kan ? tahun 2011 ni je dah berapa banyak kes terpampang kat surat khabar *chewahh* so dalam entry kali ni , aku nak tunjuk kat korang top 10 anjing yang paling bahaya kat dunia ni . walaupun nampak comel , tapi bahaya ouhh . jommmm !

Thursday, June 2, 2011

PERHATIAN PEMINAT SUBWAY MEATBALL MARINARA FOOTLONG !


haa . lai . lai .lai .
mari dekat . mari dekat .
jangan malu . jangan segan .
kalau segan , jangan datang .
kuikuikui .
haa . ni aku ada
pengumuman penting nak bagitau ni .

10 NAMA BANDAR YANG TERUK

aku ada jalan jalan kat satu search engine ni . lepas tu nampak satu nama bandar yang agak hawttt bagi aku . search punya search , jumpa laa satu artikel ni . tak ingat ambik dari mana  laa . atoyyy . so aku ambik keputusan nak share ngan korang laa nama nama bandar yang teruk tuu . jom !

Wednesday, June 1, 2011

10 PEKERJAAN YANG PALING TERUK

korang tau tak 1 mei setiap tahun merupakan hari pekerja ? for sure tahu kan ? coz hari tu semua cuti ! kan ?  kalau tak tau tuu , mungkin masih berstatus baby , kanak kanak , orang gila . tak pun masih bergelar pelajar . so , kali ni aku nak tunjuk kat korang 10 pekerjaan paling teruk kat dunia ni . jom !

10 PERKATAAN OF THE YEAR 2010


Meeriam Webmaster Inc. yang merupakan penerbit rujukan bahasa kat amerika telah mengumumkan perkataan of the year wehh . jom tengok senarai perkataan tu .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...