Wednesday, May 18, 2011

PERSEDIAAN SEBELUM TEMU DUGA


- Buat kajian mengenai syarikat tersebut . Bukan tu je tau , jenis perniagaan yang syarikat tu jalankan and skop pekerjaan yang korang mohon tu . Kalau dapat tau perkembangan syarikat tu pun bagus .

- Berlatih untuk menjawab dengan jawapan yang sesuai . Agak agak kalau rasa gila nak cakap sorang sorang , ajak laa member korang untuk soal jawab dengan korang . Lebih efektif .

- Semak balik resume korang tu . Mana laa tau ade salah kat mana mana . Kang kalau penemuduga tanya , korang jawab lain . Kantoi laa pulak . Tak pasal pasal hilang peluang korang .

- Buat pengesahan tempat , masa , dan tarikh temuduga . Confirmkan betul betul . Bayangkan kalau korang pergi ke tempat yang salah ? Tak pun tarikh yang salah ? Malu woooo~

- Pakaian yang sesuai . Pakai tu elok elok sikit . Yang melambangkan korang tu berdedikasi , bersopan , blaa.blaa.blaa yang positif laa . Takkan nak pegi temuduga pakai jeans dengan tshirt kot ? Tak pasal kene tendang . Aku kat sini yang gelak guling guling nanti . Ekekeke :P

Errr . 5 cukup laa . Tak larat aku nak fikir fikir . Haha . Good luck to those yang nak pergi temuduga tuu . All the best yaww !! :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...