Monday, May 30, 2011

10 GAUN PENGANTIN PALING SEKSI

kalau ada gaun pengantin paling daring ,
mesti laa gaun pengantin paling seksi pun ada .
*walaupun aku tak pasti tang mana yang seksi tuu -,-*
layan je laa~

10 GAUN PENGANTIN PALING DARING

aku ambik atikel ni dari satu blog . dia cakap tak payah letak link dia . dia kasi halal je . so , aku pun tak nak laa letak link dia tuu . ehh . bukan tak nak laa . lain kali aku letak ok . bukan apa , entry kali ni panjang laa :P

10 GAUN PENGANTIN PALING HODOH

seriously , bila aku tengok gambar gambar baju pengantin ni , aku gelak guling guling . memang kelakar gila . macam mumia ada . macam lady gaga pun ada jugak . wakaka :D

10 PUTERI RAJA YANG HOT

beruntung kan jadi orang cantik ni . dah laa cantik , berkedudukan , kaya pulak tuu . dah jadi ikon kepada rakyat . kehidupan dorang pun jadi buruan . bukan yang rasmi je , kehidupan peribadi pun . so , gerak geri pun kena laa kawal . jangan sampai mengaibkan diri sendiri . upzz . aku dah membebel . sila forward =.="

DUIT MALAYSIA...DULU DAN KINI

haa . entry ni dibuat agar generasi yang ada sekarang tak lupa rupa duit kita ni . bagi generasi yang akan datang pulak , boleh la entry ni dijadikan rujukan :)

CARA MENGELAKKAN KAKI MELECET

aku ada dengar petua ,
kalau tak nak kaki korang melecet bila pakai kasut baru ,
korang kena gigit bahagian kasut tu .

10 KERETA PALING MAHAL TAHUN 2011

hohh .
kalau laa diberi peluang untuk
pilih kereta ni
and ada orang yang
nak tolong bayarkan ,
aku nak pilih kereta :

Sunday, May 29, 2011

TIARA YANG DIPAKAI PERMAISURI DAN PUTERI SELURUH DUNIA

selain tiara , ada jugak yang panggil mahkota .
crown pun ada jugak .
selalunya permaisri atau puteri yang pakai .
bukan tu je ,
puan puan pengantin pun pakai jugak .
jangan lupa tuu .
jom tengok koleksi tiara
permaisuri permaisuri dan puteri puteri ni .

Friday, May 27, 2011

KEYBOARD SHORTCUT UNTUK FACEBOOK

haa . bagi yang takde mouse , tak pun malas nak gerakkan mouse , boleh laa guna cara ni . tak perlu meletihkan tangan korang tuu nak pegang sana sini . semudah abc ! huhu .

HOTEL TERMAHAL DI DUNIA

BURJ AL ARAB ni merupakan hotel 7 bintang . Bukan tu je , hotel ni merupakan hotel termahal di dunia . Selalu jadi tumpuan pemimpin negara kalau datang ke Dubai ni .

Thursday, May 26, 2011

CONTOH PENCEMARAN YANG SANGAT TERUK

dunia kita ni , makin lama makin tua .
makin banyak jugak laa perubahan yang berlaku .
kalau dulu cantik , bersih , udara pun fresh ,
sekarang ni sesak nafas . sungai pun kotor .
macam macam laa pencemaran yang ada .
kalau nak tau , tengok gambar kat bawah ni .

BEZA LAKI NGAN POMPUAN

haa . ni laa salah satu perbezaan lelaki dan perempuan .
kalau pegi toilet ,
mesti nak kena buat semua ni .
betul kan ?
kan ? kan ?
tipu dosa !
tu kalau sorang sorang .
kalau dengan member2 pulak ?
tambah lama laa agaknya .
kuikuikui . :P


Wednesday, May 25, 2011

BOIPREN YANG SWEET ATAU SUCK ?

korang ada bf ? bf korang baik tak ? ke menjahanamkan korang ? ke korang yang nak menjahanamkan diri sendiri ? upz . ter'emo' pulak . ni semua gara gara pasal daten milano yang mengaku takde dara tuhh . macam haremmmmm . korang , jom tengok gambar kat bawah ni ? heheh :P

GAMBAR MUKA MANUSIA KELIHATAN PADA ANGGUR ?


a'ah . serius !
kali ni tak tipu macam entry yang sebelum ni !
pomiz ! betul punya ! tak tipu !
ada segugus buah anggur ni .
ada gambar muka manusia terlakar kat buah tu .
bukan kat sebijik je .
hampir keseluruhan !
tak caye ? tengok laa !

JUAL KEPALA KAT KEDAI ?


hahh ? korang terkejut baca tajuk entry ni ?
memang ! memang korang patut terkejut !
aku sendiri pun terkejut .
kepala kepala tu dorang jual kat kedai ok .
bukan kepala paip .
bukan kepala apa apa yang korang pikirkan tu .
ni kepala orang tau !
malas laa nak cakap .
korang tengok je laa kat bawah ni .

Tuesday, May 24, 2011

MAKCIK YANG SANGAT SENGAL !








Monday, May 23, 2011

STUFF YANG SANGAT SMART

lupa laa ambik kat mana those pictures . tapi sangat smart . tak pernah lagi jumpa kat malaysia . kalau ada , bagitau . nak jugak ! :D kalau korang tengok , mesti korang pun termimpi mimpi , terngigau ngigau beg beg ni . sangat cun wa cakap luuu . haha :P

Sunday, May 22, 2011

JAWAPAN EXAM YANG GEMPAK !

Nak kata dorang ni tak pandai , rasanya dorang stay kat negara yang maju . Mungkin masalah banyak facebooking . Tak pun busy main kat luar rumah tu sampai takde masa na blaja . Errr . betul laa tu agaknya . :P

GIRLS DAN BILIK MEREKA :D

hurmm . jom kita tengok macam mana laa gadis gadis yang stay kat luar negara ni punya bilik . kemas ke ? bersepah ke ? cantik ke tak ? buruk ke hodoh ? *mula busybody* dah . dah . malas nak cakap banyak . korang tengok je laa kat bawah ni . :D

Saturday, May 21, 2011

10 HAIWAN PALING BERBISA

kali ni fakta sikit . asyik entry gelak gelak je , mana boleh ! tak masuk laa ilmu pengetahuan kat otak korang mnanti . :P so , kat bawah ni top 10 haiwan paling berbisa kat dalam dunia ni . enjoyyy~

SHOWER CURTAIN YANG SANGAT KREATIF !

Kalau sebelum ni ada entry pasal aksesori bilik air yang sangat cool , kali ni nak tunjuk kat korang shower curtain yang kreatif gila . Kalau nak letak kat hotel mungkin tak sesuai . Kecuali laa kalau hotel tu buat theme kan . Kalau laa rumah aku ada bath tab , dah lama dah beli curtain curtain ni . Sangat smart wa cakap luu :D

AKSESORI BILIK AIR YANG SANGAT COOL !

Bagi sesetengah orang , bilik air ni tempat dorang nak relax , tempat dorang nak tenangkan diri . So , ada antara dorang yang beli aksesori bilik air ni untuk mencantikkan bilik air dorang . Bilik air pun nak cantik dan hensem tahu ! Bukan ruang tamu je . huhu :P

Friday, May 20, 2011

KAMERA VS PENSEL

karya ni gabungan snap snap dari kamera
dan lukis pakai tangan
oleh Ben Heine .
*nak tau lebih lanjut , klik link nama beliau*
siyezly , sangat kagum .
sape sape yang ada bakat macam ni ,
boleh laa jadikkan gambar gambar ni sebagai inspirasi .
mana tau boleh bukak galeri .
aminnnnnnn~ :D

AIR TERJUN YANG PALING CANTIK

kalau laa sekarang ni musim panas , mesti ramai yang berpusu pusu pegi mandi kat sungai , kat air terjun . dapat berendam dalam air yang sejuk macam tu , sampai kecut satu badan , memang umphhh lahh . hoho . tapi air terjun yang kat bawah ni tak boleh laa nak mandi mandi hokeh . boleh tengok je . wakakaa :D

HAIWAN PUN PANDAI TOUCHING TAU !

tengok tajuk pun dah tau kan .
malas nak cakap banyak .
korang layan je laa gambar gambar kat bawah ni .
sangat touching ouhh :)

Thursday, May 19, 2011

GUA MISTERI

pictures yang kat bawah ni
nampak awesome gila kan ? :D
actually ni chalk drawing .
lokasinya , tak pasti pulak .
sape yang tau , share share laa ok :)

MAKHLUK DARI LAUT YANG PELIK

sape sape yang ada penyakit berbahaya
dan wanita mengandung tidak digalakkan
melihat gambar gambar di bawah ni .
takut ada yang pengsan or muntah hijau pulak .
ai tak nak tanggung oke . haha :D

OPTICAL ILLUSION . *hanya untuk lelaki*

bila korang tengok gambar ni .
korang terfikir .
mesti cun awek ni .
rambut panjang .
siap pakai short lagi .

Wednesday, May 18, 2011

KUASA BESAR HOKI AIS WANITA

hape ? korang ingat kat dunia ni takde hoki ais version pompuan ke ? ade hokeh . yang laki tu jangan nak bangga sangat laa . ingat pompuan takde maruah ke ? hahh ? ade tawuk ! ade ! upzzz . merepek . stop . jom tengok !

HARIMAU DAH PUPUS ?


Harimau merupakan haiwan darat
yang dianggap berbahaya oleh manusia .
Tapi , korang tau tak
pelbagai spesies harimau yang ada
dah hampir pupus ?
Kebanyakannya adalah disebabkan
oleh manusia tu sendiri
yang buru dorang .
So , kat bawah ni list spesies harimau
yang paling terancam dan hampir pupus .

1 . China Selatan
2 . Amur
3 . Sumatera
4 . Malaya
5 . IndoChina
6 . Benggala
7 . Bali
8 . Jawa

p/s : macam nama negara je kan ? heheh :D

PLANET PLUTO


Planet Pluto ialah planet yang
paling jauh dari matahari .
Planet ni ambil masa 248 tahun
untuk mengelilingi matahari .
Untuk mengelakkannya berlanggar
dengan planet Neptun ,
ia akan mengubah orbitnya setiap 20 tahun .

p/s : Hebat kan kuasa Allah swt ? :))

PERSEDIAAN SEBELUM TEMU DUGA


- Buat kajian mengenai syarikat tersebut . Bukan tu je tau , jenis perniagaan yang syarikat tu jalankan and skop pekerjaan yang korang mohon tu . Kalau dapat tau perkembangan syarikat tu pun bagus .

- Berlatih untuk menjawab dengan jawapan yang sesuai . Agak agak kalau rasa gila nak cakap sorang sorang , ajak laa member korang untuk soal jawab dengan korang . Lebih efektif .

- Semak balik resume korang tu . Mana laa tau ade salah kat mana mana . Kang kalau penemuduga tanya , korang jawab lain . Kantoi laa pulak . Tak pasal pasal hilang peluang korang .

- Buat pengesahan tempat , masa , dan tarikh temuduga . Confirmkan betul betul . Bayangkan kalau korang pergi ke tempat yang salah ? Tak pun tarikh yang salah ? Malu woooo~

- Pakaian yang sesuai . Pakai tu elok elok sikit . Yang melambangkan korang tu berdedikasi , bersopan , blaa.blaa.blaa yang positif laa . Takkan nak pegi temuduga pakai jeans dengan tshirt kot ? Tak pasal kene tendang . Aku kat sini yang gelak guling guling nanti . Ekekeke :P

Errr . 5 cukup laa . Tak larat aku nak fikir fikir . Haha . Good luck to those yang nak pergi temuduga tuu . All the best yaww !! :)

TANDA AWAL STROK


Strok atau nama lainnya angin ahmar ni berada dalam tangga ketiga punca kematian . Bukan tu je , strok ni menjadi punca utama ketidakupayaan dalam kalangan masyarakat negara kita hari ni . So , kali ni aku nak ceritakan laa sikit pasal tanda tanda awal strok ni .

First , penglihatan kita . Sama ada sebelah atau dua dua sekali akan jadi kabur dengan tiba tiba .

Second , akan terjadinya kebas , lemah atau lumpuh pada muka , tangan atau kaki . Tanda ni jugak boleh berlaku pada sebelah atau dua dua bahagian badan .

Third , dia akan effect pertuturan kita . Sukar nak bercakap dan kita sendiri pun akan susah nak faham apa yang orang lain cakap kat kita .

Forth , pening , hilang keseimbangan dan kordinasi . *yang ni aku sendiri pun tak tau nak eksplen macam mane =.=*

Fifth , sukar berjalan . Berkemungkinan akan jatuh secara tiba tiba dan tanpa sebab .

Yang terakhir , sakit kepala yang teruk , secara mendadak dan tanpa sebab . Berlaku juga perubahan jenis sakit kepala yang tidak dapat dikenal pasti .

MORAL OF THE STORY : jagalah pola pemakanan anda . :D

SELAT INGGERIS MELEBAR 300 METER



setiap tahun , SELAT INGGERIS
yang memisahkan ENGLAND
dan PERANCIS akan melebar
sepanjang 300 meter .

p/s : 70% dari muka bumi ni
terdiri daripada air .
ade tak kemungkinan seluruh
permukaan bumi akan diliputi air ?
renung renungkan :)

KELUHAN LAKI BINI

sorry . agak 18sx di dini .
kat bawah ni just artikel biasa .
sama sekali tak sesuai untuk dimasukkan
ke dalam karangan , teks ucapan ,
dan sebagainya .
harap maklum :D

* Keluhan seorang SUAMI:

Subuh, mandi nak pergi kerja .
Pagi, naik kereta pergi kerja .
Tengah hari, tak payah kerja .
Petang, balik kerja .
Maghrib, tak ada kerja .
Malam, tanya bini boleh kerja .
Bangun pagi, penat malam tadi kerja .
Tak sudah-sudah dengan kerja .

* Keluhan seorang ISTERI:

Subuh basuh kain .
Pagi sidai kain .
Tengah hari angkat kain .
Petang lipat kain .
Maghrib susun kain .
Malam buka kain .
Bangun pagi, hilang kain .
Tak sudah-sudah dengan kain .

BLACKBERRY KORANG ORI KE TAK ? ^^



Jom cuba buktikan BB korang ori atau tak ! :D

- First , dail *#06# .
- Kemudian tekan 'phone' maka akan muncul 15 digit angka nombor IMEI BlackBerry korang . Contoh : 345678.10.987654.3 .
- Cuba tengok angka ke 7 dan ke 8 nombor IMEI .



^^^ Kalau nombor 10 , maksudnye BB tersebut dikilangkan di Finland dengan kualiti yg sangat bagus .

^^^ Kalau nombor 02 atau 20 , maka BB tersebut dibuat di Asia dengan kualiti yg teruk .

^^^Kalau angka ke 7 dan ke 8 adalah angka 08 atau 80 , maka BB tersebut dibuat di Jerman dengan kualiti yg lumayan .

^^^Jika angka ke 7 dan ke 8 adalah angka 03 , so BB tersebut dibuat di Francis atau Canada dengan kualiti yg paling baik .

^^^ Jika angka ke 7 dan ke 8 adalah angka 04 , maknanye BB tersebut limited edition dibuat khusus di Canada dengan kualiti terbaik di dunia .
^^^Jika BB anda tidak termasuk dari salah satu di atas , bererti BB anda adalah BB palsu .

KEK TERBESAR DI DUNIA

ade sebuah syarikat kek aiskrim kat kanada ni
telah memecah rekod yang sebelum ini dipegang oleh china
dengan membuat kek aiskrim terbesar di dunia.
rancangan untuk membuat rekod tersebut
telah dirancang setahun sebelumnya .
ia memerlukan 100 orang untuk menjayakannya..
tujuan dorang buat kek ni sebab merayakan kejayaan syarikat
yang berjaya jual 52 juta kek aiskrim selepas 30 tahun..

info tambahan :
- kek aiskrim terbesar ini dibuat menggunakan
lebih daripada 9000 kg aiskrim ,
91 kg kek , 136 kg icing ,
dan biskut oreo.
- selepas diakui oleh Guinness Book of Records ,
kek tersebut dihidangkan kepada orang ramai .


Tuesday, May 17, 2011

JIKA WANITA ITU IKAN

Kalau laa perempuan tuu sejenis ikan , macam mana yaa ?

IKAN IKAN SALMON
- Bentuk ramping , dagingnya pink dan sedap dimakan . Tapi mahal , nak jaga susah , maintenance tinggi .
-INI WANITA BEKERJAYA .


IKAN SAPU-SAPU
- Jenis ni murah dan selalu melekat di kaca akuarium . Kalau dah melekat , susah nak 'me...lepaskan'.
- INI GADIS BIASA .


IKAN LELE
- Yang ini harganya murah dan boleh dimakan bila-bila . Tapi hati-hati , ada duri .
- INI GADIS JALANAN .


IKAN AROWANA
- Kalau yang ini berenang dalam akuarium tunjuk sombong dan angkuh sebab dia tau badan dia cantik , lemah gemalai dan memancing mata nakal melihatnya di manapun dia berada . So pasti harganya sangat mahal kalau ingin memilikinya .
- INI WANITA EXCLUSIVE .


IKAN EMAS
- Jenis ikan ini juga mahal , indah bentuknya , warnanya , dan lenggak- lenggoknya . Sayangnya hanya boleh dikagumi , tak boleh dimakan kerana terlalu besar risikonya .
- INI BINI ORANG .


IKAN GABUS
- Tersedia selalu , tapi membosankan . Baru enak kalau dimakan kalau tak ada lauk pauk yang lain .
- INI BINI SENDIRI .


p/s : Artikel ini hanyalah sebagai bacaan semata-mata untuk menambah pengetahuan dan bukan untuk dipercayai 100% . Aku tak ingat aku ambil dari sape . tapi thanks ok :)

Monday, May 16, 2011

SALAH LOGO ATAU KORANG YANG DIRTY MINDED ?

kat bawah ni ada logo logo
milik syarikat atau pape je laa .
jom test otak korang tuu .
suci bersih atau yellow minded ?
haha !
p/s : so , korang yang mana satu ? :P

GAMBAR GAMBAR KREATIF

kat bawah ni ada macam macam gambar .
ade yang photoshop . ade yang real .
bagi aku laa ,
gambar gambar kat bawah ni sangattttt cool !
* dan creative jugak :D
so , aku nak share dengan korang .
checkitout !
titisan air :)

ada rasa teringin nak makan tak ? :P

urghh . my hairrr !!!

yehaaaa !!

sape yang suka snapping , boleh try cara ni :D

mata kat tangan ? aku heran =.="

yerkkk !!!

kuda atau kuda belang ? kompius !

gambar ni maybe real . tak dapat dipastikan :)

gatai !

smart editing kan ?? :D

"jaga mak kau baik baik bila aku takde nanti nak", kata bapak rimau .

dalam tuu !

sape sape yng boleh buat macam ni kat depan mata aku , aku bagi rm1000 . haha

wuiyyooooo~

rumah banyak tangga .

macam mana laa kangaroo tu boleh sampai kat situ . pelik aku . =.="

slamber je dia tarik jalan tuu . haha .

p/s : sape yang boleh buat pic aku makan panda , aku nak bagi hadiah ! haha :D

SENI BUAH BUAHAN

kali ni pun malas nak buat entry pasal fakta .
sekarang ni still dalam mood gambar gambar sahaja .
selepas kejayaan entry gambar perempuan naked
aku nak teruskan dengan entry baru ni .
pasal seni buah buahan .
betapa kreatifnya dorang .
seni seni macam ni selalunya memerlukan
kepakaran yang tinggi kan ?
bagi tangan yang takde seni *macam aku*
kompem buah epal jadi buah laici .
hahah . malas nak cakap banyak . enjoy~

buah kissing . so sweet~~~

ahahaa . takut je . sebab ape . aku tak tau . korang pikir sendiri . haha .

pumpkin muntah . yaikzzz~

limau besar nak makan limau kecik :D

orange kecewa coz cintanya ditolak :P

main main :D

pumpkin flirting :P

epal buat muka ganas :P

comel kan ? (^-^)

epal kejam =.="

pisang merompak :P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...