Monday, December 26, 2011

CARA MENGELAKKAN JERAWAT

Zaman remaja merupakan antara zaman yang menyeronokkan dalam hidup kita . Kita sudah mula kenal alam sekitar , belajar membuat keputusan , mencari identiti diri , macam macamlah .

Namun , dalam pada kita mula naik ni , encik encik dan puan puan jerawat pun mula laa naik . Bak cendawan tumbuh selepas hujan . Jadi , dalam entry kali ni , nifi nak kongsi cara untuk mengelakkan jerawat . Jom !


Saturday, December 24, 2011

CARA MENJIMATKAN WANG

Zaman sekarang ni , kebanyakan barang dijual dengan harga yang sangat sangat sangat mahal . Donat pun boleh dijual sampai RM2 satu . Padahal , kalau kat gerai gerai , RM1 dapat 3 biji . Kan ? So , dalam entry kali ni , nifi nak ajar korang cara untuk menjimatkan wang .

Friday, December 23, 2011

CARA COVER MALU

Bulan ni adalah bulan malas nifi . Oleh sebab itu , mood untuk update blog sangatlah takde . Namun begitu , untuk mengelakkan blog bersawang bagai , nifi update jugak . Tapi cuma copy paste je laa . Alaa . Mungkin korang dah pernah baca . [psstttt ! ni semua cilok kat facebook !] Haha . Jangan bagitahu orang okay . Maluu !

Sunday, December 18, 2011

SPECIAL ENTRY : MY 600TH FOLLOWER

haiii . dah lama nifi tak update blog kan . entry paling akhir yang nifi buat , Susun Semula Perkataan bertarikh 4 . disember . 2011 . Ada laa dalam dua minggu kan .

okay . kita tolak ke tepi entry tu . Kali ni nifi nak buat entry special , entry sempena follower yang ke 600 . Siapa lagi kalau bukan pemilik blog Dunia Anisa .


Sunday, December 4, 2011

SUSUN SEMULA PERKATAAN

haa . bila dah petang petang macam ni , otak mula penat . ye lahh . dari pagi asyik buat kerja , berfikir , buat kerja lagi . so , kali ni kita nak main main sikit . tak nak tension tension okay . korang baca je perkataan perkataan kat bawah ni . semuanya telah disusun semula . ada yang boleh buat kita gelak kalau paham maksud sebenarnya .

Saturday, December 3, 2011

PAKAIAN INTERVIEW UNTUK PEREMPUAN

kalau sebelum ni ada entry pakaian interview untuk lelaki , kali ni ni ada entry pakaian interview untuk perempuan pulak . perempuan kan complicated . so , banyak perkara yang perlu dititikberatkan . sambung baca okay .

jangan pakai cenggini okay .

PAKAIAN INTERVIEW UNTUK LELAKI

bagi yang dah habis study dan sedang berura ura untuk pergi ke temu duga kerja tu , boleh laa ikut tips seperti di bawa . tapi lelaki je tau . perempuan tak boleh . kang tak pasal pasal kena halau pulak .

Friday, November 25, 2011

HURUF PERTAMA NAMA ANDA

zaman sekarang ni , mak bapak amat titikberatkan pemilihan nama untuk anak anak . kalau boleh , yang tergeliat lidah nak nyebut tu laa nama yang akan diberikan kepada si anak . contohnya , puthrie sechtie  annyssa . haa . cenggituuuu . pemilihan huruf pertama pada nama juga adalah penting . so , berikut sebagai sedikit panduan.
saja bagi korang jelez tengok cupcake sedap nih . :P


Friday, November 18, 2011

KEKUATAN ANGKATAN PERANG MALAYSIA

kalau korang nak tahu , malaysia ni berada dalam ranking ke 27 dari 55 buah negara yang disenaraipendekkan . serius mengejutkan kan ? sebelum ni malaysia tak pernah ada dalam senarai pun . seram pun ada jugak . malaysia nak kena serang ke ?


ehh . ehh . jangan risau . malaysia selamat . semua yang dikira ni cuma berdasarkan peralatan , kewangan , bilangan tentera *sekadar menyebut beberapa* sahaja . kat bawah ni , ada info sikit laa tentang total army , finance , blablabla . cekidout !

Tuesday, November 8, 2011

MANUSIA PALING BERPENGARUH 2011

apa perasaan jadi orang yang berpengaruh ehh ? bila cakap je , semua orang turut . bila mintak sesuatu , mesti dapat . aku tak pernah rasa macam tu . almaklum laa , aii ni rendah diri youuu . hikhikhik . jom tengok senarai manusia yang paling berpengaruh kat dunia ni pada tahun 2011 ! :D

Tuesday, November 1, 2011

40 TERKAYA MALAYSIA 2011

senarai ni dikeluarkan kat bernama . daripada senarai ni , cuma ada seorang wanita melayu iaitu Raja Eleena Raja Azlan Shah yang merupakan kerabat diraja perak , kalau tak silap aku dan total ada 7 orang melayu dalam senarai ni .

Saturday, October 29, 2011

LAGU YANG BERJAYA KE PERINGKAT SEPARUH AKHIR MUZIK MUZIK

baru je tengok rancangan muzik muzik kat tv3 tadi . dah tau dah lagu lagu yang terpilih ke peringkat separuh akhir muzik muzik yang menyaksikan yuna dan sixth sense dapat dua pencalonan . separuh akhir saja okayy . bukan peringkat akhir . nak tau ? kat bawah ni list lagu lagu tersebut .

Wednesday, October 26, 2011

KAITAN KOMPUTER DAN KEHIDUPAN

korang nak tau , sebenarnya kan . . . kan . . . komputer ngan kehidupan manusia ni tak banyak bezanya . nak nak pulak , komputer ni , manusia yang reka cipta . so , jom kita kaitkan apa yang ada dalam komputer tu dengan kehidupan manusia .

Sunday, October 23, 2011

KELEBIHAN MEMAKAI CERMIN MATA


kalau sebelum ni , ada entry pasal keburukan memakai cermin mata , kali ni aku nak buat entry pasal kebaikan bercermin mata pulak . kalau tak buat , kang ada yang kata tak adil pulak . kan aina ? hehe .

ok . straight to the point . first point bebeh !

Saturday, October 15, 2011

CINTA MUKA BUKU dan PUTUS DI TWITTER

sekarang ni , orang sekeliling dok siul2 lagu CINTA MUKA BUKU nyanyian najwa latif . jangan cakap korang tak pernah dengar lagu kiut miut tuh . aku lempang lapan belas ribu kali jap g . tetiba .

* kakkk . aku tak penah dengar laa lagu tuh . nyanyikan barang sebaris dua .

pangggg  ! kan dah cakap . tapi takpe laa . demi menghormati kawan yang tak seberapa nak rapat , ku turutkan jua . tapi version najwa latif lerr . tak kuasa aii nak nyanyi guna suara aii ni nyahh . hambekkk !

Sunday, October 9, 2011

SPECIAL ENTRY : MY 500TH FOLLOWER


9.oktober.2011 . nifi dah dapat follower yang ke 500 ! serius ! sukaaa ! sukaaa sangat ! sangat sangat sukaaa ! dan sukaaa ! serta sukaaa ! dan sukaaa lagi ! upzzz . terover pulak . nak tahu siapa yang bertuah tu ? jom !

Friday, October 7, 2011

WANG DAN DUIT

Wang dan duit . Kebanyakan kita menganggap kedua duanya adalah sama dan serupa . So , kali ni nak tunjuk kat korang laa sikit , apa perbezaan wang dan duit . Hehe .


Wednesday, October 5, 2011

ADAKAH ANDA RAKAN YANG MEMAHAMI ?

Ok . Nifi ada jumpa kuiz ni dalam satu majalah . Mjalah apa ? Tak perlu laa diberitahu okayy . Cukup laa korang tau , ia sekadar majalah . Huhu . Korang nak buat penilaian diri korang sebagai kawan tak ? Mungkin kuiz ni dapat bantu korang kenal siapa diri korang yang sebenarnya sebagai seorang kawan . Nak try ? Jommm !

PUNCA KEGAGALAN

Haihh . Dah lama tak publish post kat blog ni kan . Yerr laa . YB laa katakan . Sibuk memanjang . Kejap orang kampung ni undang beri ceramah . Esok orang felda tu undang sampaikan hadiah . *tipu* Hahah . So , dalam post kali ni , aku nak bercakap sikit pasal punca kegagalan dalam hidup seseorang tu .

Realitinya , kadang kadang manusia ni suka menyalahkan nasib bila kegagalan menimpa kat dorang . Apa apa nasib malang yang menimpa , semuanya menyalahkan takdir . Lebih teruk , salahkan orang sekeliling . Bagi aku laa , antara punca berlakunya kegagalan dalam hidup seseorang tu ialah :

Tuesday, October 4, 2011

PERKARA YANG TIDAK DISENANGI DALAM PERHUBUNGAN

aku belek belek laa majalah remaja tadi . *time aku publish ni , dah jadi semalam laa* selk punya selak , jumpa laa benda alah ni . perkara yang paling tak disenangi dalam perhubungan . nak tau ke ? alaa . tak payah tau laa ehh . korang cari laa button X kat atas tuu , lepas tu click ehh .                                         
                                     ********************************************

ehh . ehh . jangan laa . aku memain je tadi . haa . yea lahh . aku nak bagitau laa ni . bagi lelaki , dorang tak suka perempuan macam ni :

Thursday, August 25, 2011

FINGERNAIL ART

kalau sebelum ni ada finger art , kali ni aku nak tunjuk seni kuku pulak . haa . yang perempuan beragama islam tuh , jangan nak terpengaruh pulak yea . aku saja nak tunjuk , sebab cantik . kita tak boleh buat macam ni tauu . berdosaa . nanti tak dapat kap ba ra kap alif ta nunn . keberkatannn *gaya khatijah tan dalam dunia baru* hehe :D

FURNITURE YANG OWESOME

seriously , kalau ada jual kat mana mana furniture nih , aku memang nak beli . tak nampak kelakar pun . nampak attractive gila . mesti kalau orang datang rumah aku , memang terlopong sambil berkata "wahhhh" 14 harakat punya ahh . hehe . nak tengok tak furniture tuh ? nak ? nak ? nak ke tak tak nak ? iskk . hambekkk !

meja bengkang bengkok

FINGER ART

aku takde idea nak tulis hape sebenarnya . tapi memandangkan aku kena jugak tulis entry , aku buat laa jugak . tapi dengan gaya malasnya , aku surf je laa gambar gambar untuk tatapan korang semua . chewahhh ! hehe :D

Monday, August 22, 2011

LU KASI WA HOT LAA MAT !

AMARAN : harap maaf . entry kali ni agak peribadi . entry luahan perasaan :)

benda ni terjadi 4.ogos yang lepas . lokasi : pesbuk ! haha . okayy . aku ada post satu status tau . status tu berbunyi :

"patut pegi dinner atau tak yea lepas shoot 2 boxes of double cheese and eggs sandwich from dunkin donuts petang tadi ? haihhh -_____-"

haa . lebih kurang macam tu laa . tiba tiba ada sorang mamat tu comment . aku malas nak tutup nama dia memandangkan ada berpuluh puluh manusia kat pesbuk yang namanya sama dengan mamat tersebut . lagi pun , profile picture dia dah ditukar serta aku dah buang dia dari friend list . so , kemungkinan besar korang tak kan dapat jejak mamat tersebut . :) nak tau , apa yang dia komen ?

Sunday, August 21, 2011

PABILA PUAN EMAK TERLALU KREATIF

haa . ni laa yang terjadi bila puan emak *emak sape , aku pun tak tau* jadi terlalu kreatif . makan yang dah elok diubah sana sini jadi comel late macam kat bawah ni . meh aku tunjuk sikit .

ngehehee . bulu apa tuh ?
haa . amacam ? tertarik tak tengok makanan kat atas ni ? kalau aku , err , tak ! heheh . :D jom tengok makanan yang lain :D

Wednesday, August 17, 2011

NAMA ANDA DALAM BAHASA KOREA

aku tak tau laa kenapa aku boleh tertarik nak buat benda alah ni . sedangkan aku agak anti dengan korea zaman sekarang . korea zaman dulu takpe . heheh . siap buat entry bagai . apa masalah aku , aku pun tak tau . haihh .

kali ni , aku nak ajar korang semua cara nak buat nama korang dalam bahasa korea . "cara nak buat" ? erkk . betul ke ayat aku nih ? ah . belasah laa . asal korang paham sudah . jom !

Tuesday, August 16, 2011

REKAAN KERUSI YANG MENARIK

disebabkan aku habis class awal , aku pun merajinkan diri untuk membuat beberapa carian google . google je okayy . enjin carian lain aku tak layan . kuikuikui . bila dah cari , cari , dan cari tuh , terjumpa laa pulak satu benda yang agak menarik minat aku . kalau korang tengok pun , mesti korang nak jugak . meh sini aku tunjuk satu .



hahh . cantik kan ? korang jatuh hati tak ? tak jatuh hati ? huhh ! penat aku google tahu ! takpe takpe . nah . hambik pulak yang nih ! :D

Monday, August 15, 2011

KOLEKSI ADIDAS OLEH DIMITRI KALAGAS

DIMITRI KALAGAS ni merupakan seorang art director and designer yang berasal dari melbourne , australia . selepas tujuh tahun bekerja sebagai art director and director , DIMITRI KALAGAS ni dah menghasilkan banyak produk antarabangsa . salah satunya ialah produk adidas . nak tengok ? nah !


 mantap ? hebat ? cool ? jom tengok beberapa koleksi kasut adidas lain yang dia dah reka .

REKAAN KUBUR YANG PELIK

tadi jalan jalan kat google . taip keyword kipas laa , basikal laa , cermin laa . saje saja nak tengok image . mana laa tau boleh masukkan dalam entry . lepas tu , hati tiba tiba terdetik nak taip kubur . so , taip laa . keluar laa macam macam jenis design kubur . antaranya :
  

Sunday, August 14, 2011

CARA MEMBUAT LIMAU TERKECIL DI DUNIA

kalau korang tengok kat tajuk ni , mesti korang cakap , "erkk . kita boleh buat limau ke ?" kan ? kan ? kan ? haha . secara tak logiknya , YA ! memang kita boleh buat limau terkecil pun . tak caya ? tengok kat bawah ni . 

Sunday, August 7, 2011

PERKARA TAK BAIK DALAM SPONGEBOB SQUAREPANTS

korang pernah tengok cerita spongebob squarepants ? kalau tak pernah tengok , mesti pernah dengar kan ? kalau tak jugak , tipu laa tuh . melainkan korang duduk kat kawasan yang sangat sangat sangat pedalaman di mana takde langsung keperluan asas kat tempat korang tuh .

bukan laa aku nak cakap cerita ni 100% tak baik . sedangkan manusia pun tak sempurna , ni kan pulak cerita ciptaan manusia . kan ? ok , berbalik kepada perkara tak baik , kalau korang tengok , ada patrick , sandy , squidward , dan spongebob sendiri . *sekadar menyebut beberapa watak* jom kupas satu persatu .

Saturday, August 6, 2011

SPECIAL ENTRY : MY 400TH FOLLOWER


6.ogos.2011 bersamaan dengan hari sabtu *chewahhh*, nifi dah dapat 400 followers . sukaaa ! suka gila ! serius ! tak tipu ! korang tak nak caye ? takpe laa~ nak buat macam mana . orang tak sudi . *sila baca dengan intonasi sedih*

Friday, August 5, 2011

KAPAL PALING EKSKLUSIF DI DUNIA

1 . holland america lines

2 . cunard lines

SABUN SABUN YANG UNIK

tengok tajuk pun dah tau kan . entry kali ni pasal sabun . korang tau tak sabun tu apa ? alaa . yang korang guna buat basuh baju , basuh pinggan , basuh badan , basuh kereta , blablabla tuh . so , dalam entry ni , aku nak tunjuk kat korang beberapa design sabun yang seriously sangat cool , sangat unik , sangat unik . rasa macam nak beli je . mahal pun takpe . asalkan dapat . serius ! tak percaya ? tengok nih !

BARCODE SMART

kalau korang pergi mana mana tempat untuk beli barang , mesti korang belek belek dulu barang tuh kan . tak sah kalau tak belek . kat barang tu pulak , selain ada tanda harga , ingredients , tempat dikilangkan , expiry date , mesti ada barcode . tipu laa kalau takde barcode kan . *sila abaikan gula gula dua seposen dapat dua* so , kali ni aku nak tunjuk laa beberapa barcode yang sangat smart , kreatif , cantik , cun , bergaya . kalau nak print and jadikan barcode milik korang pun boleh . haha . nak tengok ?

 haa . tu baru satu . amacam ? menambat hati tak ? nak tengok lagik ? boleh boleh . scroll ke bawah yerk .

Friday, July 29, 2011

BILA HUBUNGAN CINTA DILANDA BADAI

entry ni agak keperibadian sikit . opsss ! peribadi lerr . fikiran melayang kejap tadi . aku terfikir , nanti aku puasa sorang sorang , sahur sorang , bukak puasa pun sorang sorang . aku terfikir , nanti baju raya aku kaler apa . saiz dia sesuai tak ngan aku . aku ada terfikir jugak , inchek boyfie ajak teman dia pegi beli baju raya . aku dah berangan dah nak . . .

*cut it off eiyz . kau dah merapu . ok fullstop .*

Wednesday, July 27, 2011

CARA MENGATASI CEMBURU

bercakap pasal cemburu , cemburu ni sebenarnya ada dalam diri semua manusia . dah jadi sebahagian daripada diri manusia dah pun . tak terbatas kat perempuan je . lelaki pun ada jugak yang bersikap cemburu . kadang kadang lagi teruk dari perempuan . jom tengok cara mengatasinya .


KELEBIHAN RAMAI KAWAN

bak kata kata sape ntah , bercinta biar satu , berkawan biar beribu . *sila abaikan ayat ayat yang terbalik tuh .* bagi aku , betul laa tu . korang kena ada kawan yang ramai . boleh jadi khadam korang . tett ! dah . baca je laa kat bawah nih .

Thursday, July 21, 2011

PABILA RAMAI BOIPREN

*gambar takde kaitan ngan entry*

aku rasa , benda ni dah jadi something yang biasa kot dalam masyarakat kita hari ni . especially dalam kalangan budak budak bandar . kalau kampung tu  mungkin ada . tapi tak menonjol sangat laa . ahaa . benda ni dari pemerhatian aku je , kalau ada salah betulkan ehh . :D

Tuesday, July 19, 2011

KEKURANGAN MEMAKAI HENPON KECIK

sekarang ni , ramai yang guna henpon besar gedabak kan . alaa . henpon beriberi , henpon epal hijau , henpon galaxy bima sakti , henpon blablabla . jelez ouhh tengok orang lain ada . aku takde pun . sobs2 . ada sesape nak volunteer belika aku henpon samsung galaxy s2 ? kalau tak boleh , blackberry pun jadi laa . kehkehkeh . ok . stop . korang baca je la kat bawah ni . haha . kalau cakap panjang panjang , nanti aku merapu . so , baik korang baca je .

Friday, July 15, 2011

1ST BUFFERED EARNING

korang tau apa itu buffered earning ? alaa . blogger mesti laa tau kan . kalau tak tau tuu tipu laa . paham dengan tak je . aku dulu pun tak paham jugak apa laa benda alah buffered earning tu . bila dah buat banyak revision , baru laa tau apa tu buffered earning .

selama ni aku asyik tengok orang lain je . sekarang ni aku pulak yang dapat . gila happy . aku saja laa try bukak http://www.nuffnang.com kan . kononnya nak tengok earning bertambah tak bila aku takde update blog dua minggu . tup tup tengok ada buffered earning kat atas tuu . perghhh . memang happy gila laa . syukur sangat .

Thursday, July 14, 2011

KEBURUKAN MEMAKAI CERMIN MATA

sekarang ni aku ada kat foodcourt poli . aku tengok , mamat cina depan aku ni dari tadi mengelap cermin mata dia . masuk kali ni , dah lebih 1jam kot dia lap cermin mata dia tu . ok , aku tipu .


aku terfikir , mesti kesian kan orang yang pakai cermin mata ni . macam macam masalah timbul . so , aku share laa sikit keburukan pakai cermn mata ni .

ARTIS LIKE STATUS HAKU !

ahh . tak kisah laa korang nak kata aku batak ke , jakun ke , orang asli duduk dalam hutan ke , yang penting aku nak canang canang kat blog ni . blog aku kan . so , suka hati aku laa . haha . cuba korang tengok kat bawah ni . tengok laa . tengok laa .

Tuesday, July 12, 2011

KEBAIKAN BERBAJU KURUNG


zaman sekarang ni , dah tak ramai orang perempuan yang rajin nak pakai baju kurung . dorang lagi suka pakai jeans , tshirt , gaun , blouse , blablabla . dah macam lelaki dah aku tengok . yang lagi teruk , separuh bogel pun ada . tak cukup kain laa katakan . haha . kali ni , aku nak cerita laa sikit pasal kebaikan baju kurung . harap harap aku ni membantu laa dalam menaikkan pakaian tradisional kat malaysia ni . prasan ! kahkahkah ! :DD

PERBEZAAN JAMBAN CANGKUNG DENGAN JAMBAN DUDUK


masa aku tengah bizi kat dalam toilet pagi tadi , aku terpikir laa benda alah ni . haha . bagi yang tengah makan , sila jangan baca . kalau korang muntah , aku tak bertanggungjawab hokeh . :DD

Saturday, July 2, 2011

JANGAN BANDINGKAN AKU DENGAN RASULULLAH SAW

Takde introduction . Takde pengenalan . Terus kepada isi . Aku agak speechless . Tapi , nak jugak luahkan ketidakpuashati tuu . Ok , direct to the point . Cuba korang tengok dan baca apa yang terdapat dalam gambar kat bawah ni .



Cuba terangkan apa yang korang rasa bila tengok dan baca gambar ni . Speechless macam aku jugak ? Atau rasa biasa biasa je ? Untuk pengetahuan korang , gambar ni milik aku hokeh . Takde curi curi punya . Original dari ladang .

Thursday, June 30, 2011

GIVEAWAY FRIDGE MAGNET

disebabkan takde enrty baru yang hendak dipublish , aku membizikan diri dengan mengambil bahagian dalam giveaway buat julung julung kalinya . giveaway ni blog Aku Dengan Duniaku yang buat . hadiah yang lumayan menanti anda :)


Wednesday, June 29, 2011

SAIZ OVERLOAD ?

Saiz badan over load , terlebih berat , si buncit , si gemuk , macam macam lagi laa gelaran yang kawan korang bagi kat korang . Tapi korang tau tak yang korang ni lagi banyak kelebihan berbanding diorang yang keding keding tu ? Tak percaya ? Kat bawah ni aku senaraikan kelebihan kelebihan korang :)



KELEBIHAN LELAKI BERBANDING KUCING

Tadi , aku dok ralit main ngan anak kucing baru lahir ni , laki aku call pulak . Lepas cakap lebih kurang , letak . Aku terpikir pulak . Walaupun aku macam dah takde hati kat dia , laki aku ni ada jugak kelebihannya berbanding ngan kucing aku kat luar tu . Nak tau apa kelebihan korang wahai laki laki oii berbanding dengan kucing ? Jom !

Monday, June 27, 2011

LELAKI VS PEREMPUAN

Korang ada boipren ? Ada gelpren ? Bini ? Laki ? Member rapat ? Haa . Tak susah kalau nak tahu pasal diorang ni . Jom kita belajar sikit pasal lelaki ngan perempuan ni . Mana laa tahu berguna untuk korang mengorat ke , tolong korang mengenakan orang ke . Upzzz !


Thursday, June 23, 2011

BAS MINI , TAKDE DUIT , PENYELESAIAN

Pada suatu hari *chewahhh* , korang naik bas mini untuk ke tempat kerja . Alaa , bas yang berhenti henti tuu , macam rapidkl tuu . Tak tau jugak ? Haa , yang macam ni laa .



Haa , tiba tiba korang tersedar yang korang tertinggal dompet @ purse kat rumah . Poket korang pulak ada habuk je . 1 sen pun takde , apatah lagi rm1 . Konduktor bas pulak da start kutip duit tiket . Makin lama , makin dekat ngan tempat duduk korang . Mesti panik kan ? So , apa korang kena buat ?

KENAPA KENA REJECT ?

Kalau korang perasan la kan . sekarang ni ramai sungguh penanam anggur a.k.a penganggur yang ada kat negara kita ni . Nak cakap takde kelulusan , nu haa , sijil bergantungan kat dinding rumah . Tapi tak dapat dapat kerja jugak . Zaman sekarang ni , penemu duga dah tak kisah sangat pasal sijil sijil ni kot . Diorang lebih suka tanya soalan kbkk budak sekolah yang agak mencabar minda korang nak menjawabnya . Berpeluh peluh jugak laa nak jawab . Jom kita tengok .


BOSAN DI LAMPU ISYARAT MERAH ?


Apabila korang berada di jalan raya, korang mesti akan berhadapan dengan lampu isyarat . Kalau lampu isyarat tu kaler hijau , korang boleh laa jalan dengan suka hatinya . Tapi , kalau kaler merah ? Wajib berhenti hokeh . Nak tunggu lampu merah tu bertukar kaler , sikit punya bosan derr . So , untuk menghilangkan bosan korang tu , aku ada beberapa cadangan yang boleh diguna pakai masa korang tengah tunggu tu .

Monday, June 20, 2011

KENAPA HANTU MENUMPANG ATAS BUMBUNG KERETA ?

Dalam banyak banyak cerita atau filem atau drama yang kita tengok , ada satu scene yang mana hantu duduk atas bumbung kereta . Selalunya kita dengar citer pasal hantu menumpang atas bumbung kereta . Time kejadian tu pulak biasanya tengah malam . Nak tau kenapa ? Hik . hik . hik .




TIPS BAGI BUNGA

Mesti suka hati + gembira + seronok + bahagia + blablabla sangat lahh kalau dapat bunga . Nak nak dari orang tersayang + tercinta + blablabla lagi . Tapi , nak bagi bunga ni , bukan boleh main redah je . Silap silap kang dapat penampar .



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...