Thursday, November 18, 2010

tEnSiOn..

tension..tension sangat2..tadi mama ngan papa dah panggil..dah tanye..,nak pegi ke tak uitm tu..aku cume ngakt bahu je..tak taw nak pegi ke tak..otak ni dah bercelaru..buntu..tak boleh nak pikir dah..bile teringat pasal ni..,mesti nak nanges..tadi..,papa tanye..,

papa : ade ke background dalam business study..??paling kurang..,commerce mst ade..

aku : akaun ade laa..

papa : boleh bawak ke business study..??yang skrg ni..?? [lebih kurang macam tu kot]

aku : awam boleh laa..tapi susah laa..

papa : skrg ni hati hang lebih ke arah mane..??

aku : stay je laa kat poli.. [dah kecewa]


hurmm..tah laa..betul jugak ape yang papa cakap..aku mane ade background pasal business ni..yang account tu pon sebab aku blaja mase tingkatan 2..ape je yang ko ingat kalo blaja mase tingkatan2..??kalo korang tanye aku pon..,mesti tak boleh jawab lahh..kompem laa..then mama cakap..


mama : skrg ni nak pegi ke tak..??

aku : [angkat bahu]

mama : kalo nak pegi..,boleh..mama ngan papa boleh usahakan..cari duit..tapi hang kene blaja betul2 laa..blaja betul2..


ya allah..mase tu da bgenang da airmate aku dpn dorang..tapi cepat2 aku lap..buat2 garu mate..ceitt..ape penye lakonan da..huhh..waktu tu..,memang aku da rase 55% tak pegi laa..tapi nak kene cari lagi sebab yang buleh tambah keyakinan aku utk tak pegi..hurmm..mane nak cari lagi 45%..??ade sape2 nak bagi tak..??


lepas tu..,post pasal mende ni kat fb..not bad laa..tibe2 itu angkel send komen jugak..


rugi semester jek...pastu rugi duit papa & mama...just proceed with poli...poli punye certificate pon good what...then after dip, futher degree plak...pastu stick dgn 1 bidang....jgn tukau2...dh star ngan engineering, teros kan aje ngan engineering..engineering ni best ape..bru la angkel ade geng...ekekekeke....


hahah..dari aku ngah air mate bderai2+air hingus meleleh2 [yuckz~! :P] , tros tgelak aku..hahah..geng..yahh~..suda tambah keyakinan..ok..now 65% suda..guyz..tolong saye cari lagi 35% yea..tengkiu.. :)


p/s : tolong laa jangan cakap "pk btol2"..sbb tu akan mengurangkan lagi keyakinan aku ni..huhu..

4 comments:

noriko said...

ko da ad basic eng nak p tkar kat bisnes apahal. aku sepak kang. ha. jgn tensen2.. u ke poli ke, sme ja.. yg pnting ko proceed blajr.. jgn fkir level... da jgn nages2. aku xske a org nages2 sbb aku ni. hak10. gud luck n all the best then. -gone-

nova_leverage said...

hahah..i love it.. :D thanx aina.. :)

si chentapelangi said...

imma biz study studnt . mostly kengkwn aku takde bsic akaun pun . dyorg budak pure sains . tp amek jgak biz stdy . actually takde hal pun ade bsic or not yg pntg keinginan n minat . tp rasenye poli pun da oke :)

nova_leverage said...

emm..takpe lahh..lagi pon da lepaskan da tawaran tu..stick je laa ngan engineering..anyway..thanks a lot yahh~!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...