Thursday, November 18, 2010

tEnSiOn..

tension..tension sangat2..tadi mama ngan papa dah panggil..dah tanye..,nak pegi ke tak uitm tu..aku cume ngakt bahu je..tak taw nak pegi ke tak..otak ni dah bercelaru..buntu..tak boleh nak pikir dah..bile teringat pasal ni..,mesti nak nanges..tadi..,papa tanye..,

papa : ade ke background dalam business study..??paling kurang..,commerce mst ade..

aku : akaun ade laa..

papa : boleh bawak ke business study..??yang skrg ni..?? [lebih kurang macam tu kot]

aku : awam boleh laa..tapi susah laa..

papa : skrg ni hati hang lebih ke arah mane..??

aku : stay je laa kat poli.. [dah kecewa]


hurmm..tah laa..betul jugak ape yang papa cakap..aku mane ade background pasal business ni..yang account tu pon sebab aku blaja mase tingkatan 2..ape je yang ko ingat kalo blaja mase tingkatan2..??kalo korang tanye aku pon..,mesti tak boleh jawab lahh..kompem laa..then mama cakap..


mama : skrg ni nak pegi ke tak..??

aku : [angkat bahu]

mama : kalo nak pegi..,boleh..mama ngan papa boleh usahakan..cari duit..tapi hang kene blaja betul2 laa..blaja betul2..


ya allah..mase tu da bgenang da airmate aku dpn dorang..tapi cepat2 aku lap..buat2 garu mate..ceitt..ape penye lakonan da..huhh..waktu tu..,memang aku da rase 55% tak pegi laa..tapi nak kene cari lagi sebab yang buleh tambah keyakinan aku utk tak pegi..hurmm..mane nak cari lagi 45%..??ade sape2 nak bagi tak..??


lepas tu..,post pasal mende ni kat fb..not bad laa..tibe2 itu angkel send komen jugak..


rugi semester jek...pastu rugi duit papa & mama...just proceed with poli...poli punye certificate pon good what...then after dip, futher degree plak...pastu stick dgn 1 bidang....jgn tukau2...dh star ngan engineering, teros kan aje ngan engineering..engineering ni best ape..bru la angkel ade geng...ekekekeke....


hahah..dari aku ngah air mate bderai2+air hingus meleleh2 [yuckz~! :P] , tros tgelak aku..hahah..geng..yahh~..suda tambah keyakinan..ok..now 65% suda..guyz..tolong saye cari lagi 35% yea..tengkiu.. :)


p/s : tolong laa jangan cakap "pk btol2"..sbb tu akan mengurangkan lagi keyakinan aku ni..huhu..

Tuesday, November 16, 2010

cEriTeRa cHaTbOx..

malam tadi..,aku on9 fb..slalunye aku off chatbox tu..tapi ntah knape..,rase nak bukak pulak..tunggu die loading kejap..skali jumlah orang yang on9 : 246~!!


waahhhh~..gile..!! kalau laa sumer manusie ni ajak chat ngan aku..,mao pengsan nak layan sorang2..

p/s++>ni laa salah 1 sebab aku malas nak bukak chatbox kat fb..ade je yg "hai" laa.."salam" laa.."hooi" laa..macam2 ade lahh.. :)

pEnInG LahH~!!

haiiiiii~!! err.. apehal laa kau ni.. tibe2 nak hai2 kat orang.. ade ke orang nak bace pon..?? takde kann..?? kann..?? ok..stop..kepale cik eiyz dah tingtong.. sekirenye terjumpe beliau sile laporkan kepade pihak berwajib.. sekian.. harap maklum.. huhh.. sengal kau malam ni eiyz.. haha..





ok..tadi aku on9 pesbuk.. ade laa status ci azreen..[ http://http//www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=128849947171675&id=100000593580283&ref=notif&notif_t=feed_comment_reply#!/profile.php?id=100000102910141] <---klik kalo nak tengok yea..hahh..die cakap die tak dapat permohonan kemasukan ke uitm tu..so..,aku dengan berianye masuk la web http://istudent.uitm.edu.my/ sebab nak tengok result die..ehh..aku pon ade mohon oke..n keputusannye adelah seperti berikut :

wahahaa..gile hepi..memang dah hepi sangat2 dah..tros bagitaw kat mama..mama macam tak bagi je..papa pulak.."terpulang laaa.."..hurmm..mama cakap aku sbenanye nak jugak title "u" tu..hahah..even dah masok politeknik premier..tak puas hati jugak..nak jugak title u..yea laa..aku tak ingat bape hari tah aku mogok sbb tak dapat u..2nd intake pon tak dapat..tapi sekarang dah dapat..alhamdulillah..tp kan..,ade pulak masalah yang timbul.. :( kat bawah ni list masalah2 tersebut :

1]..tersangat lahh jaoh..[yg ni aku tak kisah sgt]

2]..bjauhan dgn inchek hubby..[baru nak jumpe2 lepas 2taon tak jumpe..kene bjauhan pulak..tak suke lahh.. :( ]

3]..ptptn~!! kene stop ptptn..lepas tu bayar dl duit yg aku dah ambik..n kene mohon balik..ssh ouhh..mane nak cekau duit..nak bayar yuran+bayar ptptn..[hurmm :( ]

4]..keadaan kat machang yang sanagat lahh kampung.. [memba aku yang study kat situ yang cakap oke.. ^^]

5]..slalu takde air..

6]..aku sorang2 je kat sane..ade kemungkinan utk menangis setiap hari.. T.T

7]..menjadi seorang junior semule.. T.T

8]..subjek2 yang melibatkan pengiraan mungkin ade dalam dip ni..aku boleh cope ke..??

oke..8 dah laa..malas nak pikir lagi..selain tu..,inchek hubby mesti berat hati..n kawalan beliau k atas saye mungkin akan bertambah ketat..haihh..nak jugak tambah..pade hal tadi dah cakap..,"cukup 8"..ngehh3.. :D aidy cakap,tunggu reslt poli kuar..,then baru buat decision..o0o yeahh~! bagus lahh kaw aidy..bagi idea time aku tengah2 terkejut ni..hahah..ok..secare rasminye..,jawapan akan diberitahu selepas keputusan final exam saye keluar pade 2dis2010..harap maklum..assaamualaikum~! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...