Wednesday, December 1, 2010

biL bRoKbEn mXs

mase 1st month dulu..,aku gune sampai rm109.oo..yea lahh..waktu tu aku takde nset..so mcg ngan inchek hubby gune brokben je..

dah masuk bulan ke 2..still takde nset jugak..tapi bil brokben aku sampai rm150.46..ape kes..??hadoyyy..masak2..

dulu mama yang bayrkan..sekarang ni..,naseb badan lahh..bayar sendiri..hoho..mati aku ni..lari bajet nak beli nset baru..sobs3.. T.T

Thursday, November 18, 2010

tEnSiOn..

tension..tension sangat2..tadi mama ngan papa dah panggil..dah tanye..,nak pegi ke tak uitm tu..aku cume ngakt bahu je..tak taw nak pegi ke tak..otak ni dah bercelaru..buntu..tak boleh nak pikir dah..bile teringat pasal ni..,mesti nak nanges..tadi..,papa tanye..,

papa : ade ke background dalam business study..??paling kurang..,commerce mst ade..

aku : akaun ade laa..

papa : boleh bawak ke business study..??yang skrg ni..?? [lebih kurang macam tu kot]

aku : awam boleh laa..tapi susah laa..

papa : skrg ni hati hang lebih ke arah mane..??

aku : stay je laa kat poli.. [dah kecewa]


hurmm..tah laa..betul jugak ape yang papa cakap..aku mane ade background pasal business ni..yang account tu pon sebab aku blaja mase tingkatan 2..ape je yang ko ingat kalo blaja mase tingkatan2..??kalo korang tanye aku pon..,mesti tak boleh jawab lahh..kompem laa..then mama cakap..


mama : skrg ni nak pegi ke tak..??

aku : [angkat bahu]

mama : kalo nak pegi..,boleh..mama ngan papa boleh usahakan..cari duit..tapi hang kene blaja betul2 laa..blaja betul2..


ya allah..mase tu da bgenang da airmate aku dpn dorang..tapi cepat2 aku lap..buat2 garu mate..ceitt..ape penye lakonan da..huhh..waktu tu..,memang aku da rase 55% tak pegi laa..tapi nak kene cari lagi sebab yang buleh tambah keyakinan aku utk tak pegi..hurmm..mane nak cari lagi 45%..??ade sape2 nak bagi tak..??


lepas tu..,post pasal mende ni kat fb..not bad laa..tibe2 itu angkel send komen jugak..


rugi semester jek...pastu rugi duit papa & mama...just proceed with poli...poli punye certificate pon good what...then after dip, futher degree plak...pastu stick dgn 1 bidang....jgn tukau2...dh star ngan engineering, teros kan aje ngan engineering..engineering ni best ape..bru la angkel ade geng...ekekekeke....


hahah..dari aku ngah air mate bderai2+air hingus meleleh2 [yuckz~! :P] , tros tgelak aku..hahah..geng..yahh~..suda tambah keyakinan..ok..now 65% suda..guyz..tolong saye cari lagi 35% yea..tengkiu.. :)


p/s : tolong laa jangan cakap "pk btol2"..sbb tu akan mengurangkan lagi keyakinan aku ni..huhu..

Tuesday, November 16, 2010

cEriTeRa cHaTbOx..

malam tadi..,aku on9 fb..slalunye aku off chatbox tu..tapi ntah knape..,rase nak bukak pulak..tunggu die loading kejap..skali jumlah orang yang on9 : 246~!!


waahhhh~..gile..!! kalau laa sumer manusie ni ajak chat ngan aku..,mao pengsan nak layan sorang2..

p/s++>ni laa salah 1 sebab aku malas nak bukak chatbox kat fb..ade je yg "hai" laa.."salam" laa.."hooi" laa..macam2 ade lahh.. :)

pEnInG LahH~!!

haiiiiii~!! err.. apehal laa kau ni.. tibe2 nak hai2 kat orang.. ade ke orang nak bace pon..?? takde kann..?? kann..?? ok..stop..kepale cik eiyz dah tingtong.. sekirenye terjumpe beliau sile laporkan kepade pihak berwajib.. sekian.. harap maklum.. huhh.. sengal kau malam ni eiyz.. haha..





ok..tadi aku on9 pesbuk.. ade laa status ci azreen..[ http://http//www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=128849947171675&id=100000593580283&ref=notif&notif_t=feed_comment_reply#!/profile.php?id=100000102910141] <---klik kalo nak tengok yea..hahh..die cakap die tak dapat permohonan kemasukan ke uitm tu..so..,aku dengan berianye masuk la web http://istudent.uitm.edu.my/ sebab nak tengok result die..ehh..aku pon ade mohon oke..n keputusannye adelah seperti berikut :

wahahaa..gile hepi..memang dah hepi sangat2 dah..tros bagitaw kat mama..mama macam tak bagi je..papa pulak.."terpulang laaa.."..hurmm..mama cakap aku sbenanye nak jugak title "u" tu..hahah..even dah masok politeknik premier..tak puas hati jugak..nak jugak title u..yea laa..aku tak ingat bape hari tah aku mogok sbb tak dapat u..2nd intake pon tak dapat..tapi sekarang dah dapat..alhamdulillah..tp kan..,ade pulak masalah yang timbul.. :( kat bawah ni list masalah2 tersebut :

1]..tersangat lahh jaoh..[yg ni aku tak kisah sgt]

2]..bjauhan dgn inchek hubby..[baru nak jumpe2 lepas 2taon tak jumpe..kene bjauhan pulak..tak suke lahh.. :( ]

3]..ptptn~!! kene stop ptptn..lepas tu bayar dl duit yg aku dah ambik..n kene mohon balik..ssh ouhh..mane nak cekau duit..nak bayar yuran+bayar ptptn..[hurmm :( ]

4]..keadaan kat machang yang sanagat lahh kampung.. [memba aku yang study kat situ yang cakap oke.. ^^]

5]..slalu takde air..

6]..aku sorang2 je kat sane..ade kemungkinan utk menangis setiap hari.. T.T

7]..menjadi seorang junior semule.. T.T

8]..subjek2 yang melibatkan pengiraan mungkin ade dalam dip ni..aku boleh cope ke..??

oke..8 dah laa..malas nak pikir lagi..selain tu..,inchek hubby mesti berat hati..n kawalan beliau k atas saye mungkin akan bertambah ketat..haihh..nak jugak tambah..pade hal tadi dah cakap..,"cukup 8"..ngehh3.. :D aidy cakap,tunggu reslt poli kuar..,then baru buat decision..o0o yeahh~! bagus lahh kaw aidy..bagi idea time aku tengah2 terkejut ni..hahah..ok..secare rasminye..,jawapan akan diberitahu selepas keputusan final exam saye keluar pade 2dis2010..harap maklum..assaamualaikum~! ^^

Sunday, October 31, 2010

mOtOnG..

kat satu kampung ni ade laa spasang suami isteri yg sgt bahagia..diorang ni ade sbuah ladang getah yg tletak di sebelah lebuh raya..si suami sgt malas mengerjakan ladang tsebut..oleh itu..,die bg ladang tsebut kpd pendatang asing utk mengerjakannye..suatu hari..,semua pendatang asing yg bekerja di ladangnye telah ditahan oleh pihak polis..ladangnya tbiar macam tu je..

isteri : bang..barang dapur dah habis..pegi laa beli..

suami : yea laa syg..


selang sebulan..


isteri : bang..barang dapur dah nak habis ni..tinggal segantang je beras yg tinggal..nak pegi beli..,duit pulak takde..

suami : takkan laa duit simpanan kite dah habis semuanye..??

isteri : habis~

suami : esok tpakse laa abg g motong getah nampak gayenye..


keesokan hari..


si suami mengasah pisau toreh yg tak digunakan selame beberape tahun dan kemudian menunggang moto kapcainye dgn bhati2 ke ladang getahnye..utk ke ladangnye..,die terpakse melaui lebuh raya..tibe2..,si suami ni tnampak signboard yg bertulis.."DILARANG MEMOTONG"..die pon pulang ke rumah..


isteri : haii..sekejapnye menoreh..??

suami : dilarang memotong hari ni..


p/s : hahah..getah da nek weyhh~!!mari laa kite beramai2 balik ke kampung menoreh getah ye..takde laa sesak sgt kl ni..hahah..

Saturday, October 30, 2010

rAgUt..

LoGhAt..

tibe2 pulak timbul persoalan..,loghat negeri mane yg paling elok..loghat utare atau loghat pantai timur..??ok ni contoh ayat :



...dia pergi ke rumah jiran untuk mencari emaknya tetapi setelah sampai di situ didapati emaknya tiada...




bile dtranspomkan ke loghat utara :




...dia pi ghumah jire nak caghi mak dia..,pi pi mak dia tak dak..




bile ditranspomkan ke loghat pantai timur pulak :




...dio gi ghumoh jire nok caghi mek dio..,gi gi mek dio tak dok..




kesimpulannye..,loghat pantai timur adalah lebih elok..ye laa..tak mungkin pipi mak die takde..kalo gigi takde tu boleh laa kire logik..kan..??kan..??hahah..




kEbAiKaN bERsEnAm


macam2 penyakit orang zaman skrg ni..so..,utk seimbangkannye..,amalan bersenam sangat2 laa digalakkan supaye dapat mjadikan badan sihat dan cergas sekaligus menyebabkan minda mjadik lebih cerdas..[ape rq merapu malam2 ni..haihh~]so..antare kebaikannye~~


[1] kalo korang mati nanti..,korang akan mati sbg orang yg sihat.. :)

[2] selain mempunyai kemampuan kewangan..,mengukuhkan lg bahawasanya korang adalah mampu utk berkahwin lebih dr satu..hahah.. :D

[3] bg kaum bapak..,dpt menghindarkan diri dr aktiviti2 kat kedai kopi..

[4] dpt menjauhkan diri dari berlonggok dgn kak tipah..,kak kiah..,kak yam dan bemacam2 kak lg lahh.. :D

[5] dpt mengekalkan kontur badan..so tak de lahh alasan laki korang nak kawen lain..kan..??kan..??

[6] alaa..bukannye kene kuar belanje pon kalau kuar bersenam..jogging pusing keliling rumah pon kire bersenam jugak ape..?? :)

KeTuA NeGaRa

pak malau : kalo laa aku jadik ketua sesebuah negara..,aku tak kan biarkan negara aku dijajah..

inchek kambing : bagus~!bagus~!

pak malau : aku akan lindungi rakyat aku~! aku akan perkukuhkan negara~! pertahankan negara aku~!

inchek kambing : bersemangat sungguh beliau ni..

pak malau : bila negara dah kaya..rakyat dah makmur..negara dah kuat..[diam jap]

inchek kambing : [ape lagi laa die nak cakap ni..]

pak malau : haa..bile negara dah kuat..,buleh lahh jajah negara lain pulak..

inchek kaming : [ade yg makan rumput gak kang]


*p/s : hargailah negara kita~! satu~~~malaysiaaa~!!hahah..[kesengalan melanda]

zAmAn jEpUn

pada suatu hari..


tok : tok nak cerita pasal zaman Jepun dulu..

cucu : cerita laa tok..tak sabar nak dengar.. =.="

tok : tok dulu penah tampar askar Jepun taw..

cucu : waa..berani laa tok ni..

tok : ya~! berani krn benar~!

cucu : lepas tu apa jadik tok..?? tok bunuh askar Jepun tu ke..??

tok : tak lahh..askar Jepun tu tampar atok balik..


* err..saje2 letak post ni..hahah.. ^^

Tuesday, September 28, 2010

sAmE tPx SeRuPa

hahah..kalo kowg nak taw..name gadis2 cun yg kat bawah ney semuanye ade IZZATI..hahh..tak caye..??tak caye..,suda..werkkkk~..haa..yg duduk tu n pakai spec tu namenye khairani izzati..buleh visit fb beliau di link ney..[khairani izzati],,yg sebelah die plak..,namenye nurrizzati ezani..link fb beliau plak..[izzati ezani]..see..??baru duwe owg..yg lg 3..??haa..yg kiri skali nur izzati mohd pauzi..yg tgh2 nur izzati ahmad fuzi..n yg hujung skali+sblh kanan..nur izfarhana izzati..[aku laa tuwh]..hahah..bg yg teringin nak tengok fb izzati pauzi..,sile click di sebelah ye..[izzati pauzi]tp aizzati fuzi takde fb..mintak maap..harap maklum..huhu..yg rq punye..,tayah ckp laa..click jew laa kat sidebar sebelah ney..haishh..love u guyz~!!

Wednesday, September 22, 2010

tAsIk kErInG

semalam..ustazah kteowg ckp..,dlm hadis nabi muhammad s.a.w adew ckp..,satu tasik kat pakistan akan mengering bile da hampir nk kiamat..n skunk ney..,tasik kt pakistan tuwh mmg btol2 da mule mengering..n owg2 yahudi kaji..,tasik tuwh mungkin bleh bertahan ag 50tahun jew ag..so skunk ney owg2 yahudi tgh isi air kt tasik tuwh so tasik tuwh bleh btahan utk beberapew lame ag..hurmmm..wallahualam~


Thursday, September 16, 2010

cArE aMeK aT bOsS


tengok tajuk pon dah tau kan..??hahah..kalau tak segan silu..,buleh laa korg praktikkan..kalau kena gaya..,dapat laa naik gaji..tp jangan laa g belah dada ambik hati boss tu betul2 pulak..tu dah masuk kes naya wehhh~!!



[1]..jangan tunjuk terlebih bijaksana dari boss walaupun sememangnya korg genius sikit daripada beliau..kang tak pasal2 kena fired..
[2]..selalu merujuk kepada boss tentang setiap perkara hatta yang paling kecik sekali pun supaya beliau rasa dirinya penting..
[3]..boss sentiasa betul..jadik jangan nak memandai mandai bangkang kata2nya tuh..
[4]..kalau boss marah..,jangan melawan..sebaliknya mengaku aje yang korg salah..ingat sikit wehh..,sekarang bukan senang nak cari kerja..
[5]..kalau boss buat lawak..,sila gelak ok..walaupun lawaknya tuh tak berapa nak lawak..kalau boss citer tentng perkara sedih pon..,bersedia laa untuk mengalirkan air mata dengan bubuh cili padi yang korg dah sediakan awal2 untuk efek yang mendalam..hahah..
[6]..terus terang cakap kat boss yang beliau adalah idola korg merangkap manusia yang paling ideal..

kErEtA vS BiNi..??


hype uolz..dalam entry kali ni..aku nak citer tentang kebestan kereta berbanding dengan bini..ehehh~..entry kali ni aku buat sebab si die ada kereta kesayangan..n beliau selalu gunakan kreta daripada motor2 yang ada tu..kereta lagi best dari bini..??sebab..??jeng..jeng..jeng..

sebab yang pertama..,kalau korg pinjam kereta kawan korg pown..,kerta korg tuh kompem tak kan rasa jelez..betul tak..??betul kan..??kan..??kan..??

sebab yang kedua..,kereta lagi best dari bini sebab kalo ada jantan lain usha kereta korg..,korg tak kan rasa jelez pon..cuba kalo jantan tuh usha bini korg..??perghhh..mendidih beb~!lagi laa korg nak peluk bini korg tuh n cuba tarik perhatian die..betul tak wahai asben2 sekalian..??hahah..

sebab yang ketiga..,kereta korg tuh korg buleh pakai tetiap hari tanpa henti kalo korg suka..kalo bini korg..??korg ajak die jalan2 ikut korg non stop..??mesti die mengadu letih laa..tak larat laa..penat laa..macam2~!!

sebab keempat..,kereta lagi best dari bini sebab kalo korg berkemampuan..,korg buleh beli dua tiga bijik kereta..kereta2 korg yang lain tuh kompem tak de perasaan jelez kat kereta2 korg yang lain..cuba kalau bini korg pulak..??dapat tau korg ada yang lain..alamatnya tak buleh masuk rumah laa korg..hahah..

selain tuh..kereta korg tuh..,korg buleh pomen sesuka hati sendiri..tak denya kereta korg tuh nak membebel tak tentu pasal..kan..??kan..??kan..??heeee~kalo bini korg pulak..kompem dapat high five kat muka kalo die dapat tau korg gunting sikit rambut die..

lagi..korg tak perlu laa nak reka alasan dan sebab2 korg balik lambat..kereta korang tuh..,tak kesah pon..ntah2..,korg bawak skali kereta korg tuh..,yea tak..?? sebab yang seterusnya..,,kereta tak mengalami sindrom pms..hehe..korg pon bebas nak guna kereta korg tuh bila2..kalo bini korg laa kan..time nak manja2 sikit.,mesti bagi alasan tengah uzur..kalo kereta korg..,no need..anytime buleh bawak die..sakit pon jarang2..hahah..

hurmmm..so..??laky2 sekalian..buleh laa gune alasan2 ni untuk bertekak dengan bini korg yea..tapi..jangan pulak cakap kat bini kkorg tuh..,aku yang rekemen alasan korg tuh..tak pasal2 masuk spital kang aku ni..hahah[o][u][t]

eEe~!! kOwG dA tuA~!!

berdasarkan tajuk entry kali ney..terime je laa kenyataan yg korg bukan lg anak mude yg gagah perkase spt suatu mase dahulu..tp semakin lanjut usia dan kendur,x bergetah lg..


[1]..tidur lame mcm baby tp anak2 korg nampak mcm korg dh inalillah jew..
[2]..simpan peta yg merupakan arah balik ke rumah dlm dompet..
[3]..jatuh cinta dgn perempuan/lelaki yg sudah berumur sebaya korg..
[4]..x buta..,tp tanpe cermin mate,korg bleh buta n langsung x bleh buat sebarang kerja..
[5]..semase melancong di luar negare..,korg ditawarkan tempat duduk..[amat mustahil di malaysia]
[6]..mendapat diskaun 50% bg setiap perkhidmatan yg korg gunakan..
[7]..korg tibe2 dipimpin olh seseorang yg x dikenali semase cube melintas jalan..
[8]..mengucapkan kate2 sebijik mcm makbapak korg mase dorg nasihatkan korg dl..nahhh~!!baru rase mcm mane hati parents korg dulu mase bela korg..
[9]..bulu hidung korg lagi panjang dr rambut kt kepale..
[10]..topik perbualan ade laa berkisar tentang melakukan pembedahan lutut..membuang selaput mate..dsb..

hahah..so..??korg termasuk dlm kategori ney x..??[o][u][t]

kEgUnAaN sUrAT kHaBaR




xd rq bace paper atau dlm bahase malaynye surat khabar..mcm2 laa dunie arie ney..bunuh laa..rogol la..rompak laa..samun laa..mcm laa lg laa..heheh..tibe2 rq terfikir..,pew ag ehh kegunaan surat khabar ney..??so..,yg kt bawah ney antare kegunaannye laa..


[1]..korg leh kumpul banyak2..kemudian dijual..buat duit laa korg ye..
[2]..kat office leh dikeronyokkan dan dijadikan bola..bleh laa dibuat main mase rehat..
[3]..buat layang layang..mcm2 bentuk korg bleh buat taw..
[4]..leh dijadikan pembungkus nasi lemak..
[5]..leh dijadikan pakaian utk menggantikan pakaian yg telah digadaikan setalah kalah judi..
[6]..bg pasangan kapel korg duduk mase korg tgh berpiknik..x de laa kotor suar kapel korg tu..
[7]..buat pembalut hadiah atau pembalut buku..
[8]..buat sampan atau kapal mainan utk anak2 korg..
[9]..dijadikan pelindung kepale mase hujan..
[10]..buat penutup mayat yg baru lepas eksiden..muahahaa~

pAnDuAn mEmBeri nAmA AnAk





haishhh..mak bapak skunk ney..,blumbe2 nk bg name ank..name ank slalunyew mst laa yg glamer2 kn..yg owg ta penah gune..mst laa nk nmpk unik kn..tp..,jgn laa bg sembarangan name kt anak2..kt bawah ney panduan utk kowg bg name anak..kowg pown senang nk gune..n anak kowg pown ta susah d kendian arie..hehehx..


[1]..name yg senang disebut..
-seeloknye biar laa boleh disebut betul oleh semue org..jgn laa bubuh ejaan pelik2 mcm sechti ahishiyah..,konon moden laa..pakai siti aisyah kn ok..x de laa tergeliat lidah nk nyebutnye..heheh..
[2]..name yg terlalu panjang..
-amat x digalakkn..dh tu siap ade alias pulak tu..contohnye puteri nor suci sutera selembut bayu mega timur nan berpuput@..mmg melampau laa tu~!
[3]..letak name omputih..
-melainkn korg blaki atau bbinikn omputih..kalo nk sgt..,patut2 laa jugak..jgn laa letak name roma polanski pulak..tp kalo romantino..,bley ugak dipertimbangkan..hahah..
[4]..name yg pelik..
-jgn main taruk je..pastikn mempunyai maksud yg baik..eumemidae bunyinye mcm unik..tp sebenarnye itu ade laa name bg kumpulan serangge yg kite panggil angkut2 tu..
[5]..name kreatif..
-mengambil name sempena tempat korg jatuh cinte pandang pertame..ahmad shah alam atau nur midvalleymall ade laa teramat amat x digalakkn..
[6]..name akronim.
-ney mmg masalah berat..ramai parents yg buat mcm ney..antarenyew rita rudaini n lakinye yg main bola sepak tu..konon ankucombi ade laa name yg korg pendekkn dr anakku comel dan bestari..nnt bile org tanye..jenuh anak korg tu nk mengeksplen maksud name die tu..

rEsIdEnT eViL : aFtErLiFe









arie ney sgt hepi lorh..heee~ :D ..ececehhh..tadew laa hepi mane..tp hepi laa..heheh..xd..,rq kuar ngan 2 cousin rq..sowg pompuan..sowg ag laky..yg pompuan uwh namenyew nurhazwani..tp pggl waniey da laa..kteowg as pmily memba dye..,pggl dye naniey jewp..huhu..comeyl arn..??dye 20taon da..muahahaa~..hahh..yg pompuan2 uwh..,sile ttop mulut..sabar laa kowg oii..nk cter laa psl sdare rq yg laky uwh..nme dye izzat hadri..umo bwu 17taon..will b seating 4 spm tiz year..nsem lorh..soo..,kpd spew yg bminat..,sile send resume anda yew..hahah..


dlm kowl 2 lbey mcm uwh..,kteowg g jj..igt na tgk wayang..g nek moto jewp..rq ngan sis..izzat sowg2 jew atas moto..muahahaa..tuwh ahh..tadew awek uwh..hee~ ..bile da sampai jj..,owg pnye laa ramai..glew ahh..da mcm ikan sardin dlm tin..yuckzzz~!! laz2..kteowg pown kuar ahh..g 1 tmpt kt bangunan seri kinta..adew 1 cinema..tmpt uwh bawu jew bukak..tadew spew pown twu..hehh..bkn laa tadew spew yg twu..adew jew twu..tp tmpt uwh blom femes..ag pown..,tmpt uwh tadew laa mcm shopinx complex..juz tmpt mcm banunan kerajaan uwh..

so..kteowg decide nk tgk movie resident evil : afterlife..act kn..movie ney 3d taw..tp ntah npew ntah..ta dew pulak..ermm..tp kn..bgos gak ahh tadew 3d..yew ahh..ble tgk adegan2 dlm uwh.,glew ngeri ahh..kepale kene pancung laa..pew laa..bkn dlm motion yg biasew uwh..dlm slow motion taw..ulang suare..SLOW MOTION~!! so bley bayangkan betape ngerinyew..tp movie ney tadew laa adventure sgt..byk scene yg wat kteowg tkejut sambil ttop mate ngan tapak tangan jew..kalo laa adew 3d..,mao gamat panggung uwh ngan sore jerit2..agagagaaa..

ehh..luper larkk.kowg na taw ta..??kteowg owg ptame yg msok panggung uwh~!!haha..eyttt~!!bg laa standing ovesyen skeyt~!!ahahaa..tengkiu2~!bkn tuwh jew..mse movie ngah dtayangkan kn..,rq dapati [chewaahhhh~] adew sowg jew kt dpn kteowg..sblh rq lark adew laa 2 owg guyz mlayu..yg blkg kteowg lark..adew laa..2 owg guyz mlayu gak kt hujung sblh sane[wat2 tawu laa ea..]..then..adew laa 1 group keling..upzzzz..group indian..nyampah glew ahhh~!!waktu movie ngah men..,bley lg ckp2..kalo slow tapew gak..ney mcm na bg 1 panggung uwh dga pew yg dye ngah ckp..da tuwh..,bunyi nset dowg ag..hehh..rsew na jew sound..tp apew ley wat..da laa pompuan..kunk x pasal2 on d way blek kene serang lark..owg skunk ney bkn ley dpercayai sgt kn..??huuu~

pas abes movie tuwh..,kteowg tros blek..movie uwh abez dlm kowl 6.30pm mcm uwh laa..h0h0..dowg adew suggest na kuar mlm ney..na g mkn char kuey tiow[nth btol kew x rq eja ney] ngan sate..heheh..tp ntah laa..mungkin cadangan tinggal cadangan jewp..h0h0..overall..,arieney hepi.. :)

Wednesday, September 15, 2010

iNfO2~

xd rq adew bace majalah ujang..keluaran mac 2007..hahah.bzaman weyhhh~!da bley letak kt muzium dh..hahah..so..,selak pnye selak..,tjumpe laa info2 yg sgt menarik phatian rq..nk kongsi laa sket kt cney..ta bek kdkot ilmu taw~!!hahah..


[1]..kompleks renang dewan bandaraya ipoh,perak mrupekn yg tbesar n tmoden kt asia tenggara..kompeks tuwh gak adew laa kolam renang bgelombang yg ptame kt malaysia taw~!
[2]..mse taon 1830..,sos tomato dgunekn sbg ubatan..,bknnyew sbg perase tambahan pd makanan mcm yg kte buat zaman skunk ney..hahah..
[3]..dianggarkn tdapat 450000 pduduk dunie mengalami kecederaan tulang belakang yg mane 250000 drpdnye menetap kt amerika syarikat..isk3~
[4]..serangge cochineal mrupekn sumber tbaik pewarne merah semula jadi..ptadbiran makanan dan dadah amerika mbenarkn pengeluarannye bg industri mknn n kosmetik..kbanyakan gincu bibir n minuman mgunakan pati serangga ney..minum air sirap perisa serangga..??euwwww~!!
[5]..pokok getah yg tertua masih boleh dlihat kt kuala kangsar..da dtanam selame 119taon..perghhh~!!

bEnCaNa aLaM

hurmmm..sane sini org dok kecoh pasal panas..panas..panas..!!!macam tu je laa wahid-wahidnye perkataan yg ade kat muke bumi malaysia ney..kalau kat kampung-kampung pulak mungkin ade yg ckp tak panas tp hangat..hangat..hangat..!!tp makne still same..kire panas ngan hangat tu dah jadik perkataan of the year pulak utk tahun 2010 ney..haha.. korang ingat lagi tak pasal banjir besar yg menggemparkan berlaku kat selatan negara kite..??menenggelamkan hampir sebahagian besar tanah johor..,kesan dr topan deriyan yg melanda filipina..kalo ade yg lupe..,tak tau laa ape bangse manusie korang ney..hehh~!
kite pegi pulak ke penghujung tahun 2004..kalo ade jugak yg tak berape nak ingat..,dgn dukacitenye rq nk gtaw yg mase tu telah berlakunye musibah yg maha dahsyat menimpa kat belah utara negare n sipi-sipi dirase oleh penduduk flat kat kolumpo nun..lain tak bukan bencana tersebut adelah tsunami atau bahase mlayunye ombak pelabuhan..

cube flashback balik peristiwa yg tak kurang gentingnye berlaku pade tahun 1997-1998..tengok tuuu~..dah macam rupe cicak tertelan sayur kobis..terkebil-kebil..tak taw laa tu..hasihhh..hahh..tak nak bgtaw..korang cari laa sendiri..sape yg dpt jawapan tu..,sile laa letak kat ruangan komen..hadiah akan diberi..chewaahhhhh~~ fenomena el-nino dikatekan bakal sempena tahun melawat malaysia bmula mac sampai laa penghujung tahun 2007..el-nino ney kirenye adek bradek laa dgn la-nina n misz nina yg nyanyi lagu what u waitin for tu tp pe'el lain2..tak sebulu aa senang cakap..

menurut pusat penyelidikan pasifik antarabangsa (iprc),el-nino adelah merujuk kpd pemanasan pasifik dan penyejukan lautan hindi yg akan menyebabkan banjir besar di sesetengah tempat di dunie dan kemarau pulak di tempat lain..maka kedudukan malaysia yg berada di asia tenggara secara automatikli menerima kesan kemarau panjang..ini kerane purate turunnye air hujan yg kurang memberangsangkan akan menyebabkan kepanasan melampau..jike cuace kering make mudah laa kebakaran hutan berlaku..boleh jugak mengakibatkan jerebu..kalau takde hujan maka dgn paksa relanye bekalan air akan dicatu dan banyak lg masalah yg akan timbul..

ape2 pun..,semua ney berlaku disebabkan kite jugak kan..??kite yg tak taw nak menghargai alam sekitar..so..,ney laa akibat drpd perbuatan kite..PANAS~!! PANAS~!! PANAS~!!

kEs pEmBuNuHan sOsiLaWaTi LaWiYa.





haishhh..apew laa nk jadik ngan dunia skunk ney..darah n nyawa uwh mcm da jadik kebiasaan bg ktew sumer arieney..arie2 kalo bacew surat khabar..,ta sah kalo tadew yg mati akibat jenayah..ulang suare..MATI DISEBABKAN OLEH JENAYAH..haishhh..beberape arie ney plak gempar ngan cter pembunuhan pengasas novelle visages..,Datuk Sosilawati Lawiya n lg 3 owg memba dye..blom laa kompem lg..tp sumer owg dpt agk keputusan dna yg akan kuar nnt..sian sgt kt anak2 dye..ta pasal2 jew..tp tapew laa..at least dowg ney kaye..mungkin kesedihan tuwh mungkin sekejap jew..yew laa..dowg mesti sibuk..nk uruskan syarikat2 yg mak dowg adew tuwh..dga kate adew lbey 100anak syarikat ehh..??erkkk..tah laa..tataw..ermmm..kt bawah ney kronologi pembunuhan datuk sosilawati lawiya..


· 6 September 2010

Media melaporkan Datuk Sosilawati Lawiya, 47, hilang sejak 30 Ogos lalu selepas urus niaga pembelian tanah di Banting bersama peguam, Ahmad Kamil Abdul Karim, 32; pegawai bank CIMB, Noorhisham Mohammad, 38 dan pemandunya, Kamaruddin Shansuddin, 44. Sosilawati dikatakan membawa RM4 juta bersamanya.

· 7 September 2010

Dua kereta BMW, masing-masing dengan nombor pendaftaran WTL 11 dan AAJ 5, milik Sosilawati dan Ahmad Kamil ditemui. Kereta Sosilawati ditemui di Apartmen Angsana, Taman Subang Mewah, Subang Jaya; manakala kereta Ahmad Kamil ditemui di hadapan Hotel Dorsett di SS12, Subang Jaya.Keluarga Sosilawati menafikan mangsa membawa wang RM4 juta.

· 8 September

Polis melaporkan Sosilawati dan tiga individu lain masih dalam negara. Sosilawati mengunjungi kedai Fazz Enterprise Kerepek House di Kampung Sungai Lang, Banting pada jam 4 petang, 30 Ogos lalu.Noorhisham pula menghubungi isterinya untuk memaklumkan beliau tidak akan pulang tiga hari melalui telefon pada malam 30 Ogos.

· 9 September

Media melaporkan Sosilawati disembunyikan di lokasi rahsia oleh kumpulan tertentu kerana perselisihan perniagaan dan kewangan.

· 10 September

Kehilangan Sosilawati dilaporkan didalangi seorang ahli perniagaan bergelar Datuk.

Polis menahan lima suspek berhubung kehilangan empat mangsa itu.

· 11 September

Polis menemui lokasi empat mangsa itu dibunuh dan mayat mereka dibakar di sebuah ladang di Teluk Gadong berhampiran Tanjung Sepat, Banting. Polis menahan ahli perniagaan bergelar Datuk dan adiknya.Polis mengesahkan Sosilawati, Ahmad Kamil, Noorhisham dan Kamaruddin dipukul sampai mati, mayat mereka dibakar di Ladang Gadong, sebelum abunya dibuang ke dalam sungai. Polis menahan seorang remaja berusia 19 tahun.


Tuesday, September 7, 2010

sGt sEnGaL..

xd..rq adew bace 1 story ney..mmg sgt toucinx..n wat rq ttanye2..tp ending dye..ermmmm2..hahh..kowg bace sndri laa ea..yg ta reti mbace tuwh..,bawak2 laa blaja..

RAHSIA BOLA HITAM DAN BOLA PUTIH

Bermula ceritanya ada seorang anak lelaki tunggal yang kematian ibu selepas Dia dilahirkan. Selepas itu bapanya menjadi terlalu workaholic dan tak Kahwin2 lagi. Tapi si anak baik hati dan lemah lembut walaupun ...cuma tinggal bersama pengasuh je.

Lepas Tadika, sementara member2 lain dah ada basikal, dia masih berjalan kaki.

Pengasuhnya mengadu kepada bapanya. "Tuan, tak kesian ke dgn anak tuan? Dia Tak ada basikal...apa tuan tak segan?"

Lantas...... si bapa memanggil si anak, ditawarkan beskal yang macam mana dan si anak cuma bagitau,

"Tak payah susah2 la papa, belikan je saya bola hitam dan bola putih ..."

Hek eleh takkan macamtu kot? Bingung si bapa. "Kenapa bola hitam dan putih?"

"Tak perlulah saya terangkan kenapa. Kalau papa ada duit, belikan itu je."

Bila ingatkan si anak tak pernah meminta2, so bapanya terima je. maka dibelikanlah anaknya itu basikal model terbaru dan terkini masa tu, yang paling canggih, ditambah dgn bola hitam dan bola putih.

Masa berlalu..

kemudian si anak masuk Sek.Rendah. Lepas itu musim kasut roda. Sekian lama si pengasuh perhatikan, budak tu tak pernah minta bapanya membelikan kasut roda untuknya. Tiap2 petang dia cuma duduk2 je. Basikalnya disimpan di dlm stor..

Maka Si Pengasuhnya menyatakan pendapatnya lagi kepada si bapa.

Kemudian si bapa memanggil anaknya lagi. "anakku, kamu tak nak dibelikan kasut roda macam kawan2 kamu? Apsal tak bagitau kat Papa?. No problem setakat beli kasut roda je...".

Si anak menjawab,"Tak perlulah papa, bola hitam dan bola putih saya dah rosak.. Kalau boleh papa beli lagi k..tak payah lah beli kasut roda.

Lagipun ianya jauh lebih murah berbanding kasut roda, kan papa?"

Si bapa geram . walaubagaimanapun, si bapa tetap belikan anaknya kasut roda, ditambah bola hitam dan bola putih.

Selang beberapa tahun, si anak masuk Sek.Men. Cerita sama berulang.

Sekarang kawan2nya main permainan lain..main roller blade. musim rollerblade melanda kwasan tempat tinggal nya. Trend baru....

Sementara tu, budak lelaki tersebut masih setia dengan kasut rodanya. Lepas bapanya pulang dari luar negeri dan terlihat anaknya yang masih pakai kasut roda, si bapa jadi malu sangat2. Teruk betul, rumah macam pusat beli belah, syarikat banyak, keluar negeri lagi tu......Tapi anak lelakinya ketinggalan zaman. Keesokkan harinya, dalam bilik anaknya sudah ada sepasang roller blade baru bersama secebis nota: "Biar kamu tak malu".

Pada malamnya, terdapat secebis nota balasan di ruang kerja si bapa. Nota tersebut berbunyi: "Papa, Kenapa tak belikan bola hitam dan bola putih? Saya lebih sukakan nya."

"Haaah,, si bapa mengeluh serta bingung selepas membaca nota itu. Apalah istimewanya bola hitam dan bola putih!!?

Keesokkan hari dan seterusnya lagi si bapa berkali2 ditinggalkan nota sebegitu...hingga dia tak tahan dan terus membelikan anak lelaki nya bola hitam dan bola putih untuk kesekian kalinya.

Benar, setelah mendapat bola hitam & bola putih tu, si anak tidak lagi mendesak bapanya.. Secebis nota juga ditinggalkan di ruang kerja si bapa.. "trima kasih byk2 papa kerana belikan saya bola hitam dan bola putih"

Masa berlalu....

Ketika di Sek Men, yang jaraknya agak jauh, si anak masih berulang-alik dengan bas, member2nya sudah ada yang membawa motor dan kereta ke sekolah. Suatu hari, ketika bapanya ada di rumah, si anak dihantar pulang oleh membernya dengan motor Harley Davidson color biru laut. Si bapa menjadi sangat malu. Anaknya bukan 4, bukan 3,...2 pun tidak.

Itulah satu-satunya anaknya. Itupun tidak dibelikan motor untuk kesenangan anaknya! Maka ditawarkan Anaknya untuk dia membeli sebuah motorsikal. Si anak menolak tawaran ayahnya dengan alasan motor kurang praktis, lagipun si anak cuma inginkan bola hitam & bola putih sahaja! Si bapa tidak dapat menerima penolakan itu. Kerana anaknya dah beso panjang, boleh berbincang. Akhirnya tercetus keputusan dimana si anak dibelikan motorsikal, ditambah pula dgn bola hitam dan bola putih semestinya!! .

Tetapi si bapa masih kesal... Kesal kerana sudah beberapa tahun dia belikan anak lelakinya bola hitam & bola putih tetapi tidak tahu kenapa anaknya begitu memerlukan sebiji bola hitam & sebiji bola putih! Dan Si anak pula tak pernah bagitahu kenapa dan mengapa dia amat memerlukan bola hitam & bola putih..

Sehingga tibalah masa untuk anaknya melanjutkan pelajaran ke Universiti. Kerana gembira dan bangga anaknya dapat masuk Universiti, si anak dihadiahkan oleh si bapa sebuah kereta Ferrari keluaran terbaru.

Akan tetapi, sehingga beberapa bulan si anak masih lagi menaiki motoooor je.

Sehingga aweknya juga turut bingung- kan ke dia ada ferrari? kenapa naik motoooooor jeeeee.. Bila ditanya, maka dijawab budak lelaki tersebut: abis bapanya tak belikan bola hitam bola putih. Tak faham perasaan anak sendiri!

Suatu hari si anak mengajak aweknya makan malam bersama dgn bapanya. So, selepas makan malam tersebut si awek mengambil kesempatan untuk bertanya kpd si bapa, kenapa pak cik tak belikan bola hitam bola putih?

Si bapa terkedu kerana dia sebenarnya sensitif dengan bola2 tu..huh..sampai awek anak aku pun tanya...bila si bapa menanyakan si awek semula kenapa soalan tu yang di tanya?. Si awek pun bagitau, anak lelakinya tidak akan sekali kali menyentuh Ferrarinya selagi tidak diberi bola hitam & bola putih!! 

Si bapa bingung, di ruang bilik anaknya sudah begitu banyak bola hitam & bola putih. Nak buat apa lagii..., fikir si Papa. Tapi demi memelihara imejnya di ...hadapan awek anaknya itu, maka esoknya sudah ada bola hitam & bola putih buat anaknya.

Suatu hari si anak membawa aweknya ke tempat peranginan yang berbukit bukau menaiki Ferrari untuk brsiar2. Yelah, anak muda kan , ketika tenang memandu si anak dicium aweknya dan dia jadi gelabah dan terus accident!!! Mereka segera dikejarkan ke hospital dan si bapa juga dimaklum oleh pihak polis tentang perkara tersebut. Keduanya cedera parah kerana mereka tidak memakai seatbelt, si awek mati dalam perjalanan ke hospital dan si anak tenat.

Si bapa tiba di Hospital.."macamman a doktor, anak saya?"

Doktor (dengan simpati dan penuh duka cita) :"Maaf Encik, kami telah berusaha sedaya upaya.. tetapi terserah kepada Nya... sebaiknya Encik manfaatkanlah waktu2 terakhir bersama anak encik.."

Perlahan si bapa masuk, mendekati anaknya.

"Papa, maafkan saya..tidak berhati hati semasa memandu.." si anak juga menangis kerana aweknya tak dapat diselamatkan. Si bapa cuba menenangkan dia...akrablah dua manusia itu beberapa saat. sehingga si bapa beranggapan ini adalah saat pertemuan terakhir antara dia dan anak lelakinya... Dia teringat kembali persoalan yang selama ini sering bermain di benaknya dan keinginannya untuk mengetahui tentang "mengapa anaknya selama ini selalu minta bola hitam bola putih"

"Nak, maafkan papamu kerana selama ini papa selalu sibuk... sehingga kamu sering kesepian..maafkan papa, nak. Papa tak berkesempatan untuk menjadi ayah yang baik."

Anaknya menjawab dalam keadaan lemah,"tak mengapa papa, saya faham.. Cuma saya kecewa disebabkan papa ada kemewahan, papa belikan saya macam2.... saya cuma minta bola hitam dan bola putih je kan ?"

Si bapa rasa timing jawapan untuk persoalannya sudah tepat.., "KENAPA KAMU SELALU MINTA BOLA HITAM & BOLA PUTIH ANAKKU... ADA APA DENGAN BOLA2 ITU SEHINGGA IANYA BEGITU BERERTI BUATMU?"

(anda semua pun ingin tahu kan ...?)

Si anak menjawab dengan nada terputus putus kerana sudah tidak dapat bertahan dan masanya sudah hampir tiba....

"sebabnya ....saya.. saya... saya...."

*hep* Kepalanya perlahan lahan rebah dan hembusan nafasnya hilang. Si anak sudah meninggal sebelum sempat memberitau bapanya tentang bola hitam & bola putih.

Tengok, si bapa yang selalu hidup bersama anaknya pun tak tau...apalagi aku yang cuma bercerita, lagi la tak tau ape ape. MACAMMANA NI? Kecewa jugak nih. Isk!Isk! Isk!........ ..Rasa nak tumbuk je perut orang yang mula-mula forward kat aku.

P/S : Sorry aarr sebab bagi cerita ni kat korang. Ye lah...Takkan nak jadi korban sorang-sorang je kan ...Hehehehe

Monday, August 30, 2010

rAHsIe BiLaNgAn BuNgE rOs..

Berikut merupakan rahsia di sebalik bilangan kuntuman bunga ros yang dipetik dari Love Fate Destiny.

1 Rose
Exceptional love all concentrated on you.

2 Roses
Two of us deeply in love.

3 Roses
I love you.

6 Roses
I want to be yours.

9 Roses
Love each other eternally.

11 Roses
You are the one I love most in my life.

12 Roses
Satisfactory union and mutual affinity.

13 Roses
Secret admirer.

24 Roses
Remember fondly every moment
(24 hours cannot forget you).

33 Roses
Saying “I love you” with PROFOUND LOVE.

36 Roses
Feeling romantic attachment because you come to me.

44 Roses
Constant unchangeable pledge.

50 Roses
This is “Regretless Love”.

56 Roses
My love.

66 Roses
Successful love affair.

99 Roses
Love with understanding makes love eternal.

100 Roses
Harmonious union in a century, remain a devoted couple ’till ripe-old age.

101 Roses
No other love but you.

108 Roses
Please marry me!

111 Roses
Eternal love.

123 Roses
Free love.

144 Roses
Loving you day and night eternally.

365 Roses
Thinking of you everyday, love you everyday.

999 Roses
Everlasting and eternal love.

1001 Roses
Faithful love, ’till forever

So macam mana? Dah terpikir nak bagi berapa banyak bunga ros?

http://www.tentangcinta.com/hadiah-cinta/rahsia-di-sebalik-bilangan-kuntuman-bunga-ros/

pSL oWg yG LaHiR bLn oGoS.. =)

  • Suka berlawak.
  • Mudah tertawan padanya.
  • Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
  • Berani dan tidak tahu takut.
  • Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
  • Pandai memujuk orang lain.
  • Terlalu pemurah & bersikap ego.
  • Nilai harga diri yang sangat tinggi.
  • Dahagakan pujian.
  • Semangat juang yang luar biasa.
  • Cepat marah & mudah mengamuk.
  • Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
  • Sangat cemburu.
  • Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
  • Cepat berfikir.
  • Fikiran yang berdikari.
  • Suka memimpin & dipimpin.
  • Sifat suka berangan.
  • Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
  • Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
  • Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
  • Belajar untuk bertenang.
  • Sikap kelam kabut.
  • Romantik, pengasih dan penyayang.
dCOPYnPASTE dr.. http://www.tentangcinta.com/artikel-cinta/rahsia-bulan-kelahiran/

cArA-cArA mEmIkAt LeLaKi..hEhEh..

  1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.
  2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.
  3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.
  4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
  5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.
  6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).
  7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.
  8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati.
  9. Jangan terlalu mengongkong.
  10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.
  11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.
  12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk ‘plan’ pertama memikat dirinya.
  13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
  14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.
  15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.
  16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
  17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.
  18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.
  19. Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.
  20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.
  21. Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.
  22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.
  23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.
  24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal.
  25. Mengetahui bila hari lahirnya.
  26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.
  27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.
  28. Manja!
  29. Jangan terlalu ‘excited’ ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.
  30. Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam pergaulan.
  31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan ‘perfect’.
  32. Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.
  33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.
  34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.
  35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.
  36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.
  37. Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.
  38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu!
  39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.
  40. Jangan bersikap terlalu kuno.
  41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.
  42. Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.
  43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim.
  44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.
  45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.
  46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.
  47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.
  48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.
  49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.
  50. Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!
dCOPYnPASTE dr http://www.tentangcinta.com/tips-cinta/wanita-cinta/50-tips-cara-memikat-lelaki/

Sunday, August 22, 2010

LoVe TiZ sOnX.. :)

adew 1 lagu ney taw..sang by melly goeslow..tjok dye i just wanna say i love you..haha..dlm lagu tuwh kn..tadew ayt len..juz adew ayt "i just wanna say i love you"..haha..nmpk mcm klaka..tp sbenanyew mdalam taw mksodnyew..rq ney..,pewz tym dga da jtoh at..upzzz~..bkn jtoh at kt melly goeslow tuwh oke..haha..kt lagu dye.sgt swit..melodi dye pown besh..emm..mse rq bukak youtube..,adew yg ta ske..dowg ckp melly da tadew idea na bkarya..tp rq rsew meloi yg dye wat uwh da menunjukkn 1 karya..ryte..??hurmm..tuwh pdpt rq jew laa..ta bley na kate btol@slh..sbb it depends kt owg yg bg pdpt tuwh sndr kn..ermm..adew jugak yg ske lagu tuwh..dowg ckp..melody dye catchy..yup~!!absolutely ryte..mmg catchy..kalo dga pown..,ta rungsing..waaahhhhh~!!eiyz pomot lagu dr indonesia..haha..sjew jew..tp act..,mmg besh sgt lagu tuwh..urmmm..tatz oll 4 now..[o][u][t]

Tuesday, June 15, 2010

sHoPiNx mOpHinx

haa..arie isnin bsamaan ngan 14/o6/2o1o..,rq+mama+papa+ieja g beli brg..brg2 ney rq na bawak g poli nnt..so..yg kt bawah ney adew laa antare mende2 yg rq akan bawak..haha..
ney adew laa ksot bttop..huhu..murah jew pown..rm29.9o..n yg kt bawah ney pown rm29.9o..tp beli kt kedai yg blainan oke..??haha~then singgah 1 shop ney..g beli watch..tadew laa mahal mne..yg kompem rq ske..haha..
haaaa..pas uwh kteowg g beli beg plak..wane putih..harge dye..??urmmm..biar laa rahsie..haha..haa..cantek x..??cantek kn..??kn..??haha..gewdix~!!

haaa..yg ney paling spesel..ske sgt2..yg ney papa pnye treat oke~..sport shoe adidas..ori pnye taw~bkn cetak rompak mompak..huhu..kaler biru..harge dye..urmmm..ta perlu laa ckp..t dkate owg blagak+menunjuk pulak yew..huhu..
haa..yg pic2 kt bwh ney..utk tatapan kowg jew oke..haha..adew 1 uwh slipper..tuwh utk pakai kt asrama..haha..mengong eiyz ney..huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...